Van uitstel komt afstel, maar niet als het aan Dylan Groenewegen ligt. De laatste dagen is hij vaak in de media onder het motto Prepare for the game voorzien van een fingers crossed icoontje. Net als wielergek Nederland houdt hij dus zijn adem in als hij aan 1 augustus denkt: de opening van deel 2 van het wielerseizoen met de Strade Bianche.

Gaat het op die datum allemaal lukken met de uitgestelde wedstrijden? Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij mij is het hele wielrennen-volgen behoorlijk weggezakt. Het was een hele troost dat we zulk mooi weer kregen van Moeder Aarde, zodat we veel zelf konden fietsen. Nu het wedstrijdseizoen dichterbij komt, is het toch nog maar de vraag hoe het moet met het virus en het afstand houden.

In het voorjaar zag ik onder het motto iéts is beter dan níéts de virtuele Ronde van Vlaanderen, mogelijk gemaakt door BKool. Het is even leuk om te kijken hoe goed de poppetjes lijken en hoe het decor er uit ziet (palmen in de Vlaamse Ardennen), maar het mooiste blijven toch de beelden van het afzien van de renners, ook al bevonden ze zich deze keer in hippe trainingskamer, basic schuurtje of echte mancave. Bewegende beelden zijn hoe dan ook troostend.

Het is een wonder hoe de renners zich fit, gemotiveerd en hun moraal hoog houden. Ramon Sinkeldam en Arnaud Démare (Groupama-FDJ), zaten 10 dagen in quarantaine in Abu Dhabi (coronabesmettingen in de Ronde van de VAE eind februari) en vermaakten zich met filmpjes schieten onder andere van hoe zij trainden (touwtje springen met het strijkboutsnoer).

Dat Tom Dumoulin goed geland is in zijn nieuwe ploeg Jumbo-Visma kun je zien in Fit@home challenge nummer 7 waarin Gesink walking lunges doet en Dumoulin er wat doorheen kliert door een appeltaart op het hoofd van Gesink te plaatsen als extra moeilijkheidje.

Als je net als ik alvast in de stemming wilt komen voor deel 2 van het seizoen, bekijk dan alle filmpjes van de ploeg via hun You Tube kanaal. Groenewegen steelt de show met een hilarisch korte uitleg bij zijn oefening ‘hoe krijg je dijenkletsers’.

Groenewegens hoofddoel is de Giro d’Italia, zegt hij nu. De start is op 3 oktober in Palermo. Dat klinkt ver weg genoeg om daadwerkelijk door te kunnen gaan. Hij start daar samen met good old Jos van Emden. Van hen samen nog geen challenge video te zien, maar dat kan nooit lang duren.

De Tour de France start in Nice op 29 augustus met Dumoulin, Steven Kruijswijk, Primoz Roglic, Gesink en Laurens de Plus.

De ware meester toont zich in wat de renners naast hun trainingen en entertainment doen: Groenewegen bezorgt per fiets boodschappen bij ouderen en zorgverleners, die dat op dit moment niet zelf kunnen.

Meer Groenewegen zien?

Bureau Sport 28 mei
@GroenewegenD verklapte in de Instagram Live vast aan Frank Evenblij dat de Giro zijn grote doel wordt. Nu maar hopen dat die ondanks #Corona gewoon doorgaat. Check het hele halfuur met Dylan op YouTube: https://youtu.be/BvFrjhK6jlg

Groenewegen met een andere sprinttrein naar de Giro
https://www.wielerflits.nl/nieuws/dylan-groenewegen-met-andere-sprinttrein-naar-giro/

Tweet Groenewegen 6-6-20
https://twitter.com/GroenewegenD/status/1269307443949056001?s=20

Dé Hogeweg
Latest posts by Dé Hogeweg (see all)