Er gaat niets boven een fijn stukje fietsen: een datum prikken, een route van Komoot inladen op je navigatietoestel, je fiets uit de schuur halen en gaan. Na vijftig kilometer een koffiestop onderweg en tijdens de hele rit is snelheid belangrijk. Het gaat om genieten, ontspannen, bewegen, vrijheid voelen en gaan waar je wilt..
Maar: je hebt een dagje fietsen en je hebt een dagje fietsen. De tegenhanger van bovenstaande: letterlijk vierentwintig uur achtereen fietsen, waarbij de gemiddelde snelheid essentieel en het aantal wattages dat je wegtrapt heilig is. Degene die in 24 uur de grootste afstand af kan leggen is recordhouder. En vanaf dat moment is de afgelegde afstand voor rivalen het nieuwste grote doel: Het record moet en zal verbeterd worden.

Op dit moment is de Oostenrijker Christoph Strasser lijstaanvoerder met maar liefst 1026 kilometer, maar staat Floris von Bonninghausen te trappelen om dit record te breken. Het plan is gemaakt en een mogelijke datum is geprikt: Wereld Alzheimer dag. Deze datum is namelijk niet zomaar gepland. Zijn moeder is gediagnosticeerd met Alzheimer en om Floris wil geld inzamelen voor de Alzheimerstichting door een aanval te doen op de afstand van Christoph Strasser. Dit onder de noemer Now we still can. Reden genoeg voor Pedaleurs om met Floris in gesprek te gaan. Waar staat hij nu? Aan welke regels moet hij zich houden? Kun je jezelf trainen voor 24 uur afzien? Wat is het belang van een baan op hoogte? Hoe doseer je je krachten en hoe belangrijk is je mentale gezondheid?

Deze aflevering staat nu online in je favoriete podcast app en is tevens te vinden op ‘Vriend van de show’.

In deze aflevering ook weer een toffe winactie in samenwerking met onze vrienden van Etxeondo, die wij ook danken voor de sponsoring en de kleding van de show.

Tot slot nog een shout-out naar onze sponsoren Shimano2Moso en Komoot. Partners voor onderweg!

De Groute!

Maarten en Robbert

Robbert Flim
Laatste berichten van Robbert Flim (alles zien)