Podcast Cassette: Natalie van Gogh over transgenders in de sport

By |maandag 12 februari 2018|

Als websites en kranten koppen dat een transseksueel de Maarten Wynants Trofee wint, valt de vrouw om wie het gaat in een diep gat. Voor de zoveelste keer recht Natalie van Gogh haar rug, gooit ze de controverse van zich af en zet ze door. Van Gogh wil namelijk wielrennen, ze voelt dat het haar recht is om op hoog niveau te fietsen.

In de derde aflevering van Cassette praat Van Gogh met presentator Benjamin de Bruijn over haar leven als transgender in de topsport. De 43-jarige Van Gogh raakte op latere leeftijd verslingerd aan wielrennen en koerst intussen voor de Nederlandse UCI-ploeg Parkhotel-Valkenburg. Makkelijk was dat niet, want als transgender-vrouw kreeg ze vaak de beschuldiging dat het niet eerlijk is dat ze meedoet in het damespeloton.

Is het oneerlijk dat transgender-vrouwen na hun transitie meedoen aan dameskoersen? En hoe is het om als transgender actief te zijn in het peloton? Van Gogh gaat in op die vragen. Ze geeft haar visie op het onderwerp en geeft vooral een inkijkje in haar leven – een inkijkje dat ze nog niet eerder gaf.

Cassette is een nieuwe podcast met achtergronden uit de wielersport, gepresenteerd door Benjamin de Bruijn.

Related Post

Geef een reactie