De vierde van The Big Five voor Philip Gilbert gisteren. In Parijs Roubaix mocht hij de handen in de lucht steken na een sprint-à-deux met Nils Politt. Overigens begint Parijs Roubaix begint eigenlijk in Compiègne – en het is echt gek om wél Parijs te zeggen en niet Roobais. Parijs Roobais dus. Of Paris Roubaix. Maar niet van dat halve, want daar koopt een mens dus helemaal niks meer voor tegenwoordig. Het was nochtans koers van start tot finish – op de bank zaten we eigenlijk al kapot na het Bos van Wallers – en toen moesten we dus nog tweeënhalf uur koers kijken. Op het tandvlees haalden we de Vélodrome, maar niet voordat we Van Aert zagen schuiven, Sagan zagen capituleren en Nils ‘die Zähne’ Politt bíjna alleen weg zagen rijden van een kopgroep vol schitterende namen. Bijna. Want Philip Gilbert pikte nog nét aan – en kon het spel leper dan leep spelen doordat d’n Yves het in de achtergrond op de heupen kreeg. En eenmaal op de Velodroom kon ook zijn ervaring als pistier Nils niet helpen.

Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok, Tim de Gier en Jonne Seriese – en wordt mede mogelijk gemaakt door Hetiskoers.nl. Jonne doet ook de productie namens Dag en Nacht Media en de titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Abonneren op de Rode Lantaarn kan bijvoorbeeld via iTunes – waar je ook – wel doen hoor! – een recensie kunt achterlaten.

Luister de aflevering hier via iTunes of Spotify.

Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok, Tim de Gier en Jonne Seriese – en wordt mede mogelijk gemaakt door Hetiskoers.nl. Jonne doet ook de productie namens Dag en Nacht Media en de titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Abonneren op de Rode Lantaarn kan bijvoorbeeld via iTunes – waar je ook – wel doen hoor! – een recensie kunt achterlaten.

Reageren op deze podcast?

Mail naar post@derodelantaarnpodcast.nl. Je vindt ons ook op Twitter: @timdegier & @willemdudok & @t0ngarcon.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of steun ons middels een donatie!