In het jaar 2006 telde Azië circa 3,97 miljard inwoners – dat is 61% van de totale wereldbevolking. Azië bedekt voorts 29,4% van de totale landoppervlakte. En over dat schitterende, reusachtige, overbevolkte continent heerst sinds vandaag een Vriend van de Show – als een Djengiz Khan op twee wielen! We eren hem met een fonkelnieuwe podcast – die natuurijk óók gaat over de welverdiende zege van Jakob Flügelsang in La Doyenne. Het hele voorjaar was ie er al superdichtbij – van de Strade tot de Amstel – maar meestal zat Julien Alaphilippe ‘m in de weg. Maar als je afgelopen zondag derde wordt, en woensdag tweede, dan is het eigenlijk heel logisch op welke plek je zondag eindigt. Zelden was het woord ‘welverdiend’ zo van toepassing.

Voorts kondigen we liefst twéé nieuwe sponsoren aan: Scorito en Canyon. Met hen gaan we onder andere de allerleukste Giropoule OOIT organiseren, waarvoor je je hier kunt aanmelden: https://hetiskoers.nl/giro

En je kunt participeren in onze Digitale Fruitmand Voor The Gizza! Stuur je beterschapsberichtje naar post@derodelantaarnpodcast.nl – en wij sturen alles mét een echte fruitmand door naar die arme Robert Gesink, die gisteren viel en wederom allerlei cruciale botten brak.

Luister de aflevering hier via iTunes of Spotify.

Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok, Tim de Gier en Jonne Seriese – en wordt mede mogelijk gemaakt door Hetiskoers.nl en Dag en Nacht Media. De titelmuziek is van de Swing Ninja’sAbonneren op de Rode Lantaarn kan bijvoorbeeld via iTunes – waar je ook – wel doen hoor! – een recensie kunt achterlaten.

Reageren op deze podcast?

Mail naar post@derodelantaarnpodcast.nl. Je vindt ons ook op Twitter: @timdegier & @willemdudok & @t0ngarcon.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of steun ons middels een donatie!