HET IS KOERS!

Rugnummer 126 – Maurits Lammertink – Etappe 12

_TOUR DE FRANCE 2017_ETAPPE 15_LAISSAC-SEVERAC L EGLISE - LE PUT-EN-VELAY Maurits Lammertink foto: Joris Knapen - Pix4Profs

Een op het eerste gezicht onschuldige ongevaarlijke tijdrit van 22 kilometer. Wat kan daar nou mis gaan? Het had echter niet veel gescheeld of onze zo oersterke #126 had Parijs niet gehaald. Hij had het parcours van de tijdrit niet verkend. Dit had tot gevolg dat Maurits de bocht na een afdaling niet goed inschatte en tot stilstand kwam in de dranghekken. Wij als trouwe volgers waren enorm geschrokken, maar gelukkig niets ernstigs. Een kleine schaafwond op de knie. Opgelucht kunnen we vandaag van start. Op naar Parijs.

Maurits is heel trots. Trots op zijn prestatie om de Tour uit te rijden. De debutant uit Enter heeft daarmee zijn doel behaald. Heel veel rust zal hij de komende tijd niet krijgen. Na een feestelijk slotdiner met de ploeg vanavond waarbij ook de partners zijn uitgenodigd, staat maandag Boxmeer op het programma. Daar staan grote namen als Dumoulin en Mollema ook aan de start. Het resterende programma van Maurits bevat de criteriums Surhuisterveen, Westland, Maastricht en Tiel. Naast deze rondjes in Nederland rijdt hij in San Sebastian, Quebec en Montreal. Dat zijn UCI World Tour wedstrijden. Het EK en de Ötztal Pro Classic maken zijn programma compleet.

Als u prangende vragen heeft aan Maurits Lammertink, laat het ons weten. Wie weet komen ze langs in deze rubriek! U kunt Maurits zelf ook volgen via twitter en instagram. Alle berichten kunt u teruglezen onder Lammie’s Tour!

Exit mobile version