Ik geef het je te doen. Aan de vooravond staan van je Tourdebuut en lekker slapen. Maurits kan dit. Sterker nog, hij heeft zelfs uitgeslapen. Volledig ontspannen stond hij aan de start. Zelfs ik was een beetje zenuwachtig. Maar geheel onterecht, zo blijkt maar weer.

Er stonden gisteren 14 spekgladde openingskilometers op het menu. De proloog leverde al gelijk een spektakel op. Grote namen als Valverde en Izagirre moesten het strijdtoneel vroegtijdig verlaten. Onderweg was ook het halve team van Lotto-Jumbo op het asfalt te vinden. Een combinatie van stuurmanskunsten en materiaal met een vleugje risico kan desastreus aflopen weten we ondertussen.

Met Martin in zijn team had hij een mooie troef in handen voor de overwinning van de proloog. “Het hele Katusha team leefde met Tony mee”, zo zei Maurits. De focus was volledig op de tijdrit. Ondanks dat hij alles heeft gegeven, kwam hij 9 seconden te kort. Deze 9 seconden hielden hem van het geel af. Het was niet anders, de Tour gaat gewoon verder. Teleurstellingen horen bij topsport.

Maurits heeft de rit voorzichtig en behouden gereden. Geen risico’s in de bochten, steady op de fiets blijven zitten. Genoten heeft hij wel degelijk. Zoveel Nederlanders langs het parcours. Hij vond het geweldig om onderweg zijn naam te horen. Dat zijn dus ruim 17 minuten kippenvel geweest. Vandaag gaan we naar Luik. De kop is er af en nu gaan we echt koersen, aldus Maurits. Een instelling die ik alleen maar kan toejuichen. Succes Maurits.

https://twitter.com/lammertinkm/status/881243094460575745


Als u prangende vragen heeft aan Maurits Lammertink, laat het ons weten. Wie weet komen ze langs in deze rubriek! U kunt Maurits zelf ook volgen via twitter en instagram. Alle berichten kunt u teruglezen onder Lammie’s Tour!


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Bedrag