Veel jarigen in de Tour gisteren. Aru, Gilbert en Kristoff. De jarige Kristoff werd door Team Katusha in het zonnetje gezet. Een fijn stukje vuurwerk bij het diner. Daar sta je dan met je snufferd op Twitter. Hij kijkt er bedenkelijk bij.

Vandaag en morgen twee lange etappes. Meer dan 200 kilometer met een tussensprint en wat bergpunten. Ontsnappingen zijn zinloos. De sprinters komen zo goed als zeker aan bod. Vandaag wederom de rappe Kittel als winnaar. Geen verlaat cadeau voor de verjaardag van Kristoff dus. Hij werd 4e vandaag. Het uitvallen van Sagan en Cavendish biedt een open wedstrijd voor het groen. Momenteel staat Démare bovenaan, mede door zijn overwinning van dinsdag. Hij wordt op de velg gevolgd door Kittel.

Maurits had deze twee dagen vooraf niet gearceerd in het routeboek. Voor hem hoeft het niet, al die lange saaie etappes. Het hoort niet thuis in een grote ronde, zo laat hij ons weten. Hij uit dan ook zijn kritiek op Twitter, als antwoord op Thijs Zonneveld. Thijs was even lekker weggedommeld deze etappe.

We zitten met de Tour nog niet eens in het zuiden van Frankrijk. Toch was het bloedheet vandaag. Met temperaturen boven de 30 graden kookt zowel het asfalt als je bloed. Om dan koel te blijven en voldoende vocht binnen te krijgen moet je blijven drinken. De etappe duurde vandaag ruim 5 uur en er gingen bij Maurits 2 bidons per uur doorheen. 10 bidons totaal! Een aantal met water gevuld, de rest met isotone sportdrank.

De fraaie beelden van Frankrijk spreken tot de verbeelding en maken een hoop goed bij de duffe etappes. Ook het gekeuvel van Ducrot en Dijkstra blijft mij vermaken. Toch wens ik vanaf deze plek iedereen sterkte voor morgen. Zowel voor de renners als de kijkers is het te hopen dat er nog iets te beleven valt.

Als u prangende vragen heeft aan Maurits Lammertink, laat het ons weten. Wie weet komen ze langs in deze rubriek! U kunt Maurits zelf ook volgen via twitter en instagram. Alle berichten kunt u teruglezen onder Lammie’s Tour!


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Bedrag