Na twee lange etappes staat er vandaag iets geheel anders in het routeboek van de Tour. De getallen 3, 2 en 1 op het profielkaartje staan voor mooie klimmetjes. Het is geen finish bergop vandaag. Maar er worden wel degelijk hoogtemeters gemaakt. De categorie 1 klim met de bijzonder lange en mooie naam “Montée de la Combe de Laisia Les Molunes” mag er zijn. Bijna 12 kilometer bergop met een gemiddeld percentage van 6,4%. Na deze klim fladderen de mannen nog 11 kilometer richting finishplaats Station des Rousses. Dit zijn etappes waar het fietshart van Maurits sneller van gaat kloppen. Maarten Ducrot verwacht vandaag rugnummer 126 prominent in beeld te zien. Althans, dat vertelde hij gisteren in het slot van de zevende etappe. Dat hopen wij ook van harte!

Van de week na de eerste bloedhete etappe hadden we het Maurits over doping en controles. Ik stelde wat vragen en dit werd een interessant gesprek:

Appen over doping

Nog geen plasje op loting. Wel al donderdag voorafgaand aan de Tour en door het team zelf een controle uitgevoerd. Wij hopen dat Maurits vanmiddag na de etappe een plasje moet inleveren. Waarom? Dan heeft hij in de aanval gezeten en dan hebben we 126 veel in beeld gezien. #hup126

 

Als u prangende vragen heeft aan Maurits Lammertink, laat het ons weten. Wie weet komen ze langs in deze rubriek! U kunt Maurits zelf ook volgen via twitter en instagram. Alle berichten kunt u teruglezen onder Lammie’s Tour!


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Bedrag