Geen wifi en bijna geen bereik tijdens de Tour. Het gebeurde team Katusha tijdens de rustdag in een oud kasteel in the middle of nowhere. Een prachtige omgeving en heerlijk rustig. Verstoten van de digitale buitenwereld. Geen appjes, Twitter en Facebook. Een vreemde gewaarwording. Maurits heeft gelukkig altijd een boek bij zich. Hij begon eens rustig te bladeren in zijn boek met de titel Persoonlijk. Schrijver Lee Child heeft een 21-delige reeks op zijn naam staan over ex-militair Jack Reacher. Spannende verhalen die lekker weglezen. Een ontspannen tijdverdrijf.

Route profiel van etappe 12:
https://twitter.com/LeTour/status/885370709203144704

Elke grote ronde maakt voorafgaand aan de etappes grafische routeprofielen. Als tv-kijker, horizontaal op de bank maak je je daar niet druk om. Sterker nog, het is juist heel handig. Hoogtes, namen en kilometers compleet gevangen in een fraai overzichtelijk plaatje. Maar hoe is dat nou voor renners die elke centimeter van dat routeprofiel onder de wielen krijgen? Als eerstejaars prof kon Maurits nog wel eens fronsend en bedenkelijk naar zo een plaatje staren. Zeker met ritten zoals vandaag en afgelopen weekend waar hoogtemeters het plaatje dicteren was hij wel eens bang. Onze nummer 126 is al lang geen rookie meer. Nu hij beter mee kan in het peloton maakt hij zich daar gelukkig geen zorgen meer om.

Vandaag vertrekken we uit Pau. De hopelijk rechte streep is na 214,5 kilometer getrokken in Peyragudes. De eerste helft van vandaag begint rustig. Dan pas doemen de echte Pyreneeënreuzen op. Een uitgelezen etappe, om dat rugnummer wat ons zo bezig houdt deze Tour, in beeld te krijgen. Haakt Maurits vandaag zijn wagonnetje aan en rijdt hij mee in die kopgroep? Dat weten we over een paar uur pas zeker. Tipje voor hem, blijf Bauke volgen! Voor nu: #hup126!

Verslaggever Harm Job was voor de etappe van gisteren bij Maurits:

Als u prangende vragen heeft aan Maurits Lammertink, laat het ons weten. Wie weet komen ze langs in deze rubriek! U kunt Maurits zelf ook volgen via twitter en instagram. Alle berichten kunt u teruglezen onder Lammie’s Tour!


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Bedrag