Nog één nachtje slapen. Of wakker liggen van de spanning. We horen het wellicht morgen van Maurits hoe hij geslapen heeft. Want in navolging op Tom Stamsnijder tijdens de Giro volgen we deze Tour de France een debutant: Maurits Lammertink. 26 jaar. Geboren en getogen in het Twentse Enter. Weet je wie nog meer uit Enter komt? Tom Stamsnijder, toevalligerwijs. Fijne mensen daar in Enter!

Lammertink fietst sinds dit jaar voor  Team Katjoesja Alpecin. De ploeg van onder andere Alexander Kristoff en Tony Martin. Daar Maurits geen plek heeft in de sprinttrein en tijdrijden een individuele aangelegenheid is, heeft hij een vrije rol deze Tour de France in de overgangsritten en bergetappes. En alhoewel er al wel op gehint werd, wist hij vorige week woensdag pas zeker dat hij de Tour gaat rijden, toen het team bekend gemaakt werd op de sociale media.

Via whatsapp houden we de komende drie weken contact om te zien hoe het hem vergaat in zijn tweede grote ronde, in 2013 heeft hij al eens de Giro d’Italia uitgereden voor Vacansoleil – DCM. Zijn resultaten van toen staan zeker niet garant voor deze Tour want gezien zijn sterke optreden in de Ronde van België en de Dauphiné hopen we op tenminste één lange ontsnapping!

Maurits, veel succes!


Als u prangende vragen heeft aan Maurits Lammertink, laat het ons weten. Wie weet komen ze langs in deze rubriek! U kunt Maurits zelf ook volgen via twitter en instagram. Alle berichten kunt u teruglezen onder Lammie’s Tour!

 

 

 

 

 

 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Bedrag