HET IS KOERS!

Terug naar de hel

Daar liggen ze. Schots en scheef, zonder enige logica neergelegd in een land waar je niet voor je lol naar toe gaat. De kasseien glimmen van geluk dat ze ons, wielrenners, zien. Of komt dat door de regen die deze week is gevallen?

IMAG2353

Afbeelding: Marten Schuurman

Plompverloren ligt er eentje tussen wat klei. Ik heb medelijden met hem. ‘Het is een belediging voor de kasseien om er langzaam over heen te fietsen’ zei Juan Antonio Flecha eens. Wat dat betreft hebben de kasseien het vandaag zwaar te voortduren.  Amateurs botsen en bonken zonder enig respect tegen de kasseien aan. Naarmate de dag vordert gaat het ook bij mij steeds minder soepel, maar ik probeer zo veel mogelijk rekening te houden met die arme kasseien.

Afbeelding: Maserati Cycling

Het lichaam is in een klein aantal kilometers zo hard door elkaar geschud, dat grote delen beurs aanvoelen. Met name de handen; handpalmen en vingerkootjes. Het materiaal waarop ik fiets, een gloednieuwe carbon Canyon Ultimate CF SLX, is gemaakt voor snelheid en de bergen. Het stijve frame is niet in zijn natuurlijke habitat, maar geeft geen krimp.

Afbeelding: Maserati Cycling

Aan het begin van de kasseistrook doet alles weer pijn, maar hoe langer de strook duurt hoe gevoellozer het lichaam wordt. En eerlijk gezegd: ik vind dit gevoel wel lekker. Nergens aan denken, maar ik weet wel wat ik wil: Ik wil niet vallen, ik wil de palmen van mijn handen zo veel mogelijk ontlasten en ik wil zo snel mogelijk uit deze hel verdwijnen.

Een dag later sta ik in het velodrome van Roubaix en ben ik getuige van de finish van de profwedstrijd. De gedachte aan gisteren is al weer een stuk rooskleuriger. Ik wil volgend jaar terug naar de hel.


Maserati ondersteunt sinds 2015 de sportieve fietser in Nederland. Met die support willen we fietservaringen nog rijker maken. We organiseren onder meer mooie rides en ondersteunen toffe evenementen. We streven ernaar van toegevoegde waarde te zijn voor de performance alsmede het vertier van de recreatieve fietser. In 2016 hebben we vier ambassadeurs die als Squadra 102 volledig gesoigneerd op zoek gaan naar de mooiste belevenissen. Marten Schuurman is één van de vier ambassadeurs.

 

Mobiele versie afsluiten