HET IS KOERS!

The Badger Divide 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 – Bikepacking in Schotland

Zoals jullie inmiddels wel zullen hebben vernomen fietsen de Pedaleurs samen met Ferdi en Richard aankomende Mei van Nijverdal naar Parijs in het kader van de Shimano Gravel Tapes Deel 2: Arc de Triomftocht. De gast in deze aflevering, John Timmermans, fietste in dezelfde maand vorig jaar de “The Badger Divide“. We hebben het hier over een 320 kilometer lange fietsroute die de steden Inverness, in het noorden, verbindt met Glasgow, in het zuiden van Schotland. De route is bedacht door de plaatselijke offroad-liefhebber Stu Allan en verbindt verschillende bestaande fietsroutes met elkaar. Het resultaat is een glooiende en toegankelijke route die uitermate geschikt is om met de gravelbike te rijden en die een aantal van de mooiste landschappen van Schotland laat zien.

Podcast gast John vertelt over zijn belevenissen tijdens deze, door hem in 5 etappes opgedeelde, bikepacking-tocht van in totaal 388 km en circa 6600 hoogtemeters. Van adembenemende vergezichten, het meer van Loch Ness, het heuvelachtige vooral groene landschap, fietsend langs steile rotsachtige bergpassen, over lange slingerende gravelpaden, dwars door bosrijk gebied en met een aantal pittige klimmetjes en technische afdalingen.

Wil jij ook eens de prachtige Schotse Hooglanden ontdekken op een gravelbike? Hoe pak je zo’n tocht dan eigenlijk aan? Wat heb je allemaal nodig, wat kun je verwachten onderweg en waar overnacht je precies? Luister dan snel naar deze nieuwe Pedaleurs podcast aflevering.

De aflevering staat nu online in je favoriete podcast app en is tevens te vinden op ‘Vriend van de show’.

Tot slot nog een shout-out naar onze sponsoren: Etxeondo, Shimano, 2Moso en Komoot. Partners voor onderweg!

De Groute!

Mobiele versie afsluiten