‘The other woman; also known as the mistress; a female that is neither a male’s wife or girlfriend who has relations with the male while he is in another relationship.’ Ik geloof dat dit de definitie is van wie of wat ik ben. De nummer twee, zijn andere passie en degene met wie hij ook wel tijd doorbrengt. Het is wat het is en ik ben wie ik ben: vrouw van een wielerfanaat.

Dus dat. Dagelijkse kost is het inmiddels voor mij geworden. Jaren geleden keek ik hooguit met een schuin oog naar de Tour de France terwijl ik al multitaskend een kruiswoordpuzzel completeerde en de hond over de rug streek. Inmiddels weet ik dat er daadwerkelijk elke dag wielrennen op televisie is en het noodzaak is vriendlief hier met grote regelmaat naar te laten kijken. Een pastamaaltijd met ketchup op de vroege ochtend is mij niet meer vreemd, net als een omgekeerde 13 en het begrip ‘chasse patatte’ dat in vol ornaat op een letterbord in onze woonkamer prijkt. Echt supersweet man, net als die mierzoete gelletjes die overal in het huis verstopt lijken te liggen.

‘The other woman; also known as the mistress; a female that is neither a male’s wife or girlfriend who has relations with the male while he is in another relationship.’

En dan de weekenden. Klik-klak, klik-klak. Op zondagochtend worden gewekt door het geluid van schoenen op het laminaat. Het is weer tijd voor zijn grote liefde en hij doet niet eens zijn best om het te verhullen. Meneer is een koukleum en ietwat verwend en dus berijdt hij haar gewoon midden in de woonkamer. Daar zit hij dan, bezweet op de fietstrainer en af en toe stoer achterover leunend om de laatste druppel uit de bidon te trekken. Natuurlijk soigné, voor het geval iemand hem achter de ramen ziet zitten, en zoals altijd fanatiek en ambitieus. Op Zwift kan hij immers ook indruk maken, met als groot nadeel dat hij voor een kommetje op Strava toch echt de buitenlucht in zal moeten. Dit doet hij overigens ook regelmatig waardoor er soms weinig tijd overblijft om quality time met mij door te brengen. Maar niet getreurd, als we dan samen een leuke date plannen mag ik wel een paar keer horen ‘wat een prachtig weer het was geweest om te fietsen’.

Als we dan samen een leuke date plannen mag ik wel een paar keer horen ‘wat een prachtig weer het was geweest om te fietsen’.

Ik moet toegeven, het voelt heerlijk om mijn klaagzang eens even op papier te zetten. En dan ook nog op verzoek van vriendlief himself. Hij vroeg mij recent om eens een blogje te schrijven over hoe het nou eigenlijk is om wielervrouw te zijn, helaas voor hem in de andere zin van het woord. En dus zit ik op deze zondag in het zonnetje te schrijven over dit schrijnende onderdeel van mijn leven terwijl hij op de kasseien van Parijs-Roubaix de renners staat toe te juichen. Maar terwijl ik dit schrijf weet ik dat hij zijn metgezellen vertelt dat ik jaloers ben en graag mee had gewild. En verdomd, dat is nog waar ook. Ik betrap me er zelfs op dat ik tijdens vakantietripjes enthousiast word wanneer ik de ene na de andere fixie spot. En ja mensen, dat maakt hem trots. Net zoals ik stiekem, maar dan ook echt heel stiekem, apetrots ben op mijn wielerfanaat. Momenteel traint hij als een malle want nog eventjes en hij moet shinen bij ‘The Ride’. Van Italië naar Limburg op zijn vederlichte fiets in acht dagen tijd, appeltje eitje dacht ik zo. En als lieve, trouwe en supportende vriendin ga ik mee. Als vrijwilliger. Ik zal elke avond met liefde onze tent op zetten en een hongerklop voorkomen. Ik zal foto’s van hem en zijn grote liefde maken en deze enthousiast aan iedereen laten zien. Ik zal juichen als hij over de finish komt, maar bovenal zal ik trots zijn als hij heelhuids bovenaan die Cauberg staat en het verdikkeme heeft geflikt. En hij? Hij zal trots zijn op mij. En stiekem zullen wij beide weten dat ik dus echt wel zijn nummer één ben.

Laat Brend en Sanne niet alleen!
Ik hoop er natuurlijk niet alleen voor te staan in juni en wil je samen met Brend afzien tijdens deze epische tocht van Italië naar Nederland of helpen als vrijwilliger? Schrijf je dan nu in voor Bikegear.cc The Ride 2018 als vrijwilliger of renner.

Lees vorige blog van Brend in zijn voorbereiding op The Ride 2018: Virtueel voorbereiden

Aftellen geblazen
Bikegear.cc The Ride 2018
0
0
0
0
Dagen
0
0
U
0
0
Min
0
0
Sec
Sanne de Vries
Laatste berichten van Sanne de Vries (alles zien)