Beste Tom,

Je laat je vast niet gek maken, je bent een van de meest verstandige renners van de afgelopen jaren en maakt alleen maar verstandige keuzes. Misschien op dat ene kleine incident met Nairo en Vicenzo na, maar eigenlijk kon je door die actie voor mij al niet meer kapot. Eindelijk iemand die zegt wat wij allemaal denken. Hoeven de mannen van de Rode Lantaarn en Thijs het niet alleen te doen. Verder doe je alleen maar verstandige dingen. Zoals in de afdaling van de Colle delle Finestre van de afgelopen Giro. Je gezond verstand gaf aan dat je moest wachten op Reichenbach, in dienst van FDJ, om zo het gat dicht te laten rijden op Froome. Wist jij veel dat Reichenbach een synoniem was voor dalende oma op een fiets. Je verstand nam op dat moment een goede beslissing en dat vind je nog steeds.

Vanaf de zijlijn wordt er nu van alle kanten aan je getrokken en je krijgt veel ongevraagd advies. Vorige week bij DWDD wilden De Mart en Thijs je in de Giro zien rijden, Matthijs en Henk Lubberding zien je graag in de Tour. Als je de Tour wilt winnen moet je deze eerst rijden. En ja, het is een koers op het lijf geschreven van een Fransman, maar ook voor Nairo, Bernal misschien zelfs voor Yates, Roglic of Kruiswijk… Niemand weet welke klimgeiten er nog meer boven komen drijven. Wat we wel weten is dat je koel blijft in de media-gekte en uitgaat van je eigen kracht. Je probeerde zelfs het klassement van Sam een gouden randje te bezorgen in de Giro. Je gedraagt je als een echte patron.

Ik verwacht dat de verklaring voor je keuze voor de ronde of rondes die je volgend seizoen gaat rijden gestaafd wordt met logische argumenten en daarmee onze ogen opent. Het verschil tussen praten met je verstand of vanuit je hart is bij jou te verwaarlozen. Alles is in balans. Bij ons is dat verschil veel duidelijker te zien. De Tour moet je rijden, omdat… het is de Tour, de grootste ronde van het jaar, wij willen weer een Nederlander die wint (hartenkreet). De Giro moet je rijden, omdat… het parcours op je lijf geschreven is (verstand).

Tom doe gewoon je ding! Wat de uitkomst ook mag zijn ons hart gaat sneller kloppen als we je zien rijden, waar dat dan ook is…

Een Dumoulist


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

BedragMaarten Visser
Laatste berichten van Maarten Visser (alles zien)