Hij is ze aan het mollen, man! De woordgrappen vlogen je om de oren tijdens etappe 14, die onze landgenoot en publiekslieveling zo fraai wist te winnen. Quinlan zal nooit meer hetzelfde zijn.

Eén van de vele hoogtepunten in week 2 was het wegrijden van Mollema uit de kopgroep. Nog ruim 42 kilometer te gaan, maar dat vond hij juist leuk omdat hij dat kan. En hij deed dat al vaker: winnen na een lange solo.
De carrière van Bauke Mollema (Trek Segafredo, 26-11-1986) is nog steeds mooier en mooier aan het worden. Alles is al zo’n beetje over hem gezegd, maar toch willen we nog steeds méér weten. Over alles wat hij kwijt wil, is al geschreven.
Zelf zal hij zeggen: mwah, ik ben niet zo interessant hoor. Maar daar denken wij anders over, monsieur Mollema. Alle trivia zijn welkom.

‘Hoe meer ik lees, hoe beter het gaat,’ zei Mollema eens.
Voor een leesverslaafde als ik zijn de boeken die hij leest het leukste.
Er was een inzichtgevende twitterfoto van Trek Segafredo met twee kamergenoten op bed in de Giro d’Italia. Mollema heeft de roman Ik ben er niet van Lize Spit in zijn handen. De grote liefde van Spit (ook wielervolger) postte die foto trots op zijn Facebook. Het was een foto van de rustdag. Naast hem ligt Koen de Kort (hoe gaat het nu met hem) met Zoete zoete wraak van Jonas Jonasson.
Maar wielervolgers lezen door de bank genomen niet veel, dus ik houd er over op.

Dat Mollema een fantastische renner en een bijzonder persoon is, mag duidelijk zijn. Net zo gemakkelijk poseert hij met de gewonnen Baskische baret (Clasica San Sebastian, 2016) als met zijn pasgeboren zoon (2018, Tim).
Ik houd het kort nu, in navolging van Mollema: wat ik schrijf is niet zo interessant. Veel interessanter is het wat de benen van Bauke doen in week 3.
Laat de mollenman ons alsjeblieft nog heel lang wielerplezier geven.


Bron: Twitter accounts Bauke Mollema en Trek Segafredo


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

BedragDé Hogeweg
Laatste berichten van Dé Hogeweg (alles zien)