Bijna vergeten, er was ook nog een derde week in de Giro. Gebeurde daar nog iets? Nou ja, we hebben er met moeite nog twaalf momenten uit weten te persen en dat gegarandeerd zonder poepgrappen!

1. Allereerst wat inspiratie voor de meelopers op bergen. Vergeet nu eens die stomme pakjes, een vlag als cape of dat uitgekauwde verkleden als duivel. Neem een opgezette vos mee! Briljant concept. Voor de Tour rekenen we op een meerennende kapstok, een op het voorhoofd gebonden gebraden kip en een koffiezetapparaat.

https://twitter.com/lachainelequipe/status/868458910989959168

2. De mindere dag van Dumoulin was de winstdag van Nibali. En plots kleurde de Gazetta weer roze vanwege de opportunist van Messina. Nibalissimo, de Italianen kregen plots hoop. (dit was geen poepgrap)

3. Dumoulin werd ondertussen bozer en bozer. Zeker toen de heren Quintana en Nibali berekenend gingen rijden. Dat ze maar van het podium af mochten donderen, aldus Dumoulin. Grote ophef, want dat zeg je niet. Een getergde Nibali zou ermee in een hulk veranderen, die moet je een beetje aaien, onder zijn kin kriebelen en zeggen dat zijn sokken zo mooi zijn. Ja doei, wij houden wel van een beetje bravoure, al kwam Dumoulin snel terug op zijn woorden. Peter Winnen wist het mooi te verwoorden.

4. De gemoederen waren in Nederland inmiddels zo hoog opgelopen dat een moment van onoplettenheid van Dumoulin werd uitgelegd als een aanval tijdens een plaspauze. Vakanties naar Bahrein werden afgezegd, tiramisu werd door de wc gespoeld, Amsterdamse hipsters stapten over op Peruaanse cocaïne en Merida-bezitters waren hun fiets aan het doorzagen toen bleek dat Dumoulin een ‘rookie mistake‘ had gemaakt.

5. Ondertussen waren Landa en Rui Costa dagelijks in de aanval om tweede te worden.

6. Nu komt zeker weer zo’n nutteloos feitje over wat Pozzato deed, niet dus. We hebben immers Cipollini nog.

7. Er was ook nog ruzie. De Javier Moreno van de derde week heette Eugenio Alafaci. Maar goed, dat is een Italiaan, dus hij mocht verder rijden.

8. In Nederland kunnen ze geen coalitie vormen, maar Dumoulin had in luttele seconden zijn motorblok bij elkaar. Mollema, Yates en Jungels reden met Dumoulin mee om in de voorlaatste rit de schade te beperken. Dumoulin was ze eeuwig dankbaar. Andere tijden dan die van Anquetil, die achter een tafeltje met een goedgevulde sigarendoos zijn dankbaarheid aan collega’s toonde. Het was ook de coalitie van het verdachte wielrennen tegen het schone wielrennen en van de katholieken tegen de protestanten, maar Dumoulin is een Limburger en toen raakten wij het spoor bijster en wisten we niet meer wie nu tegen wie fietste.

9. Bob Jungels kreeg in Nederland alvast een koosnaampje, naast de aristocraat en de jonge Matt Damon, waarmee hij altijd nog rapper kan worden.

10. Zaterdagnacht sliepen wij niet. Het was woelen en korte nachtmerries over helikopters die Nibali vooruitbliezen, Colombianen die menselijke verkeersdrempels vormden en Ullrichachtige dramatijdritten.

11. Er is dus een Limburgse trainingsappgroep. En daar wordt kennelijk de winst verdeeld. Mag je dan nog over Italiaanse combines spreken?

12. O en dan gebeurde er dit nog.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Bedrag

Alex van der Hulst