HET IS KOERS!

Vergeten wielrenner: Zadrobilek. Gerhard

Gerhard ZadrobilekGerhard Zadrobilek (23 juni 1961)

Met honderden zijn ze, de wielrenners die iets presteerden wat niemand ooit voor hen presteerde. Ergens op deze wereld woont een man die als enige renner ooit zesde werd in het criterium van Sweikhuizen en een week later weer zesde in het criterium van Hippolytushoef. Je hebt mensen die als enige zeven keer de Tour wonnen, je hebt mensen die als enige op de hele wereld zeven keer de Ronde van Baambrugge wonnen en er zal ook wel iemand bestaan die het beste gemiddelde heeft als het gaat om werelduurrecords op een omafiets, een hoge bi en een eenwieler. Vermoedelijk woont die man in Duitsland, maar zeker is dat niet.

De Oostenrijker Gerhard Zadrobilek is ook zo’n ‘enige renner ooit’. Zijn record? Hij is de enige renner ooit (daar heb je ‘m al) die zowel wereldbekerwedstrijden op de mountainbike als op de weg won.

Pardon? Wie zei u? Gerhard Zadrobilek.

Zadrobilek.
Za. Dro. Bi. Lek. Een naam als een nog niet door toeristen verpest Slowaaks wintersportoord.

En die won een wereldbekerwedstrijd?

Jazeker, in 1989 won hij er eentje. En wat voor een: de Clasica San Sebastian nog wel. Geen koers voor koekenbakkers en halve zachten toch.

Over Gerhard Zadrobilek is niet veel meer bekend dan dat hij de ‘enige renner ooit’ in iets is. Of toch: ooit werd hij veertiende in de Tour de France.

Veertiende, een ongelooflijke atletische prestatie die het gevolg is van een enorm talent, een zeldzaam doorzettingsvermogen en jaren training. Veertiende, dat is bijna niet voor te stellen zo goed. En toch: wie het wat zijn legende betreft moet hebben van een veertiende stek in de Tour, kan wel inpakken. Een beetje fotogeniek in het ravijn vallen is eenvoudiger en effectiever. En ja, gevaarlijker, dat ook.

Tegenwoordig woont de jongste winnaar van de Ronde van Oostenrijk (ha, kijk aan! Niet alleen een ‘enige renner ooit’, maar ook ‘een jongste renner ooit’! The plot thickens!). in het prachtige Wienerwald. Wat hij daar doet?

Kijkt u gerust eens op de website van Bedrijfscoach Gerhard Zadrobilek voor oplossingen voor allerhande specifieke problematiek binnen uw organisatie: een potje Teambuilding, een klotsje Erfolg durch mentale Fitness en het antwoord op de eeuwige vraag Wunsch oder Ziel? – Der Weg zum Erfolg.

Goh zeg, wanneer is dat?

Termine auf Anfrage.

Dan weten we nog niet veel. Is het mogelijk Gerhards visie in een enkele zin te schetsen? Nee natuurlijk, maar een poging kunnen we altijd doen. Komt-ie.

“Positieve gedachten als bron van kracht en gelijkmatigheid zijn minstens even belangrijk als belevenisgeoriënteerd leren in de vrije natuur.”

En met die zin is Gerhard Zadrobilek ook officieel de enige winnaar van de Clasica San Sebastian ooit die vanuit het Wienerwald een succesvol adviesbureautje bestierde.

Mobiele versie afsluiten