Nu de zon eerder onder gaat en de dagen kouder worden is het omschakelen geblazen. Een deel van de fietsers stapt over op de crosser, Zwift of de winterfiets om daarop genoeg uren te blijven draaien. Met het gemis van het wegwielrennen op tv bieden de wekelijkse crossen en wat baanwedstrijden troost. Als de avond echt gevallen is pakken we er natuurlijk een goed tijdschrift of boek bij.

Wielerboeken zijn de ideale cadeaus voor in je schoen/surprise of onder de kerstboom. Mocht je verlanglijstje voor de Sint of Kerstman nog niet compleet zijn, dan hebben we hier 9 tips met boeken over wielrennen die in 2018 zijn uitgekomen, in willekeurige volgorde.

TANK
Geschreven door Ralph Blijlevens
ISBN: 9789048840274
Aantal pagina’s: 272

Bram Tankink, we missen hem nu al. Zijn carrière als renner zit erop, maar in dit boek blikt hij erop terug. Zoals alleen De Tank dat kan, met een gezonde dosis zelfspot, relativeringsvermogen en humor. Smullen geblazen. Lees hier onze recensie.

Het Beest – Het wielerleven van Lieuwe Westra
Geschreven door Thomas Sijtsma
ISBN: 9789048842148
Aantal pagina’s: 240

Lieuwe Westra was tijdens zijn wielerloopbaan een van de beste tijdrijders van Nederland. De ogenschijnlijk nuchtere Fries bleek een donkere kant te hebben waar hij maar niet vanaf kwam. Een verhaal van een gevallen kampioen die altijd worstelde met zichzelf.

Sagan – Mijn Wereld
Geschreven door John Deering
ISBN: 9789402729405
Aantal pagina’s: 288

Een van de grootste kampioenen van de huidige generatie wielrenners behoeft geen introductie meer. Hij is grappig, behendig, sterk, eerlijk en is bij veel kinderen net zo populair als een rockster. In zijn biografie neemt hij je mee op reis door zijn leven en langs alle wereldtitels.

Koersen over kasseien & kiezelstenen in Nederland
Geschreven door Martijn Sargentini
ISBN: 9789000356195
Aantal pagina’s: 216

Bij kasseien en kiezelstenen denk je al snel aan Parijs-Roubaix en Strade Bianche. Dat er in Nederland ook genoeg te beleven valt op dat gebied heeft Martijn Sargentini mooi samengevat in een naslagwerk met foto’s, kaartjes en verhalen van bekende en minder bekende wielrenners.

Alleen maar een fiets – Wielrennen als lifestyle
Geschreven door Kees de Jong
ISBN: 9789026341618
Aantal pagina’s: 211

De wielercultuur is de afgelopen jaren veranderd, waarbij stijlvolle kleding, koffie en speciaalbiertjes belangrijk zijn geworden. Kees de Jong interviewde allerlei bekende en minder bekende mensen uit de wielerwereld over hun kijk op de sport en cultuur die daarbij hoort.

Ik heb altijd mijn eigen koers gereden – Biografie van een onverbeterlijke coureur
Geschreven door Gianni Wespelaer
ISBN: 9789401452915
Aantal pagina’s: 224

Was Gianni Wespelaer echt goed met Ricco en leerde Rebellin hem echt de kneepjes van het vak? In zijn interview doet hij voorkomen van wel. Zijn autobiografie laat je twijfelen over wat wel en niet echt is in de wielersport, maar leest vooral heerlijk weg.

Koersen in de Groote Oorlog
Geschreven door Patrick Cornillie
ISBN: 9789401453301
Aantal pagina’s: 208

Een boek voor mensen met interesse voor de Eerste Wereldoorlog en wielrennen. Door middel van verhalen, foto’s en illustraties duik je als lezer in een wereld van de fiets, het leger, de oorlog en waar die onderwerpen elkaar ontmoeten.

Paris-Roubaix – De sterkste verhalen over de kasseiklassieker
Geschreven door Raoul de Groote
ISBN: 9789401448321
Aantal pagina’s: 328

Een tafelboek om lekker doorheen te bladeren. Langs 100 korte verhalen neemt schrijver Raoul de Groote je mee langs de mooiste voorjaarsklassieker. En zo’n collectie is niet compleet zonder mooie foto’s.

VDB – De Biografie
Geschreven door Stijn Vanderhaeghe
ISBN: 9789492677372
Aantal pagina’s: 224

Frank Vandenbroucke, ofwel VDB was een legendarische renner. Een man waar nog vaak aan gerefereerd wordt in de sport. Niet in de laatste plaats vanwege zijn ongekende talent, maar ook om zijn tragische neerval. Met medewerking van zijn ouders en voorzien van unieke foto’s.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Bedrag