HET IS KOERS!

Wielercafé in Amsterdam brengt op 7 september ode aan Gerrie Knetemann

Een Amsterdamse wieleravond met o.a. Steven Rooks, Piet van Heusden en Dion Beukeboom, aan de vooravond van de Ronde van de Orteliusstraat

Gerrie Knetemann was een van de beste Nederlandse wielrenners ooit én Amsterdammer. In 1978, deze zomer precies 40 jaar geleden, werd hij wereldkampioen op de weg. Harkend, stoempend en snokkend versloeg de Amsterdammer de Italiaan Francesco Moser met een banddikte.
Op vrijdagavond 7 september a.s. – de avond voor de Ronde van de Orteliusstraat – brengt het wielercafé van Start to meet Amsterdam een ode aan deze, helaas veel te vroeg overleden, markante Amsterdamse renner.

De avond wordt beschouwd vanuit de specialismen van “De Kneet”. Mede-coureurs, Knetemann-kenners en koersprofessoren zullen de renner en de mens Knetemann duiden. Waarom was hij zo geliefd bij de media, het grote publiek, zijn coaches, maar in mindere mate bij zijn mede-coureurs? Was hij te goed? Was het zijn Amsterdamse bluf, of zat het toch anders?

Uiteraard gaat het deze avond ook over dat bewuste wereldkampioenschap van 1978. Aanwezig is een gast die beweert het echte verhaal achter de overwinning te kennen. Hij komt er over vertellen. Net zoals er uitgebreid gesproken gaat worden over koersinstinct, tijdrijden bij de Raleigh-ploeg en hoe die Amsterdamse renner de wielertaal wist te verrijken.

Het Wielercafé wordt gehouden in MidWest, “de huiskamer” van de Ronde van de Orteliusstraat. Deze in ere herstelde roemruchte koers beleeft een dag later op zaterdag 8 september zijn tweede editie als Crit-race. Tijdens de avond wordt vooruitgeblikt op de ronde met de deelnemende toprenners (m/v). Tot de gasten behoren o.a. Steven Rooks, Dion Beukeboom, Wiep Idzenga, Hans Prakke, Piet van Heusden, Lisa Worner, Luc Ducrot, Martijn Veltkamp en muzikale omlijsting van Rini Dobbelaar (Trio Bier).

Meld je tijdig aan want er is maximaal plek voor 70 deelnemers. We beginnen om 20:30 uur.

Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Hoogvliet – archive – archief – stock – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Gerrie Knetemann verslaggever NOS radio – foto Cor Vos © 2008

Locatie: MidWest, Cabralstraat 1 1057 CD Amsterdam (De Baarsjes)

Exit mobile version