HET IS KOERS!

De winter is nu echt voorbij

5 april 2016. Het is half zeven ’s avonds en in het clubhuis van de Nedereindse Berg is het rumoerig. Een grote groep mannen en vrouwen heeft zich verzameld voor de opening van het wielerseizoen. Voor het eerst sinds eind september wordt er op dinsdagavond een trainingskoers gereden. Renners van Het Stadion, de Volharding, CS030, WTC Woerden en vele andere clubs uit de wijde omgeving van Utrecht staan te wachten aan de inschrijftafel. Maar ook een man in pak, rechtstreeks uit zijn werk, die zich nog om moet kleden in de kleedruimte.

Na het ontvangen van de rugnummers worden deze routineus opgespeld en worden bekenden gegroet. Discussies laaien op. Wel of geen beenwarmers? Benen nog niet geschoren. Beenwarmers dus. Het koelt dadelijk toch af, dus goed excuus. Bovendien, als ik zo om me heen kijk houden de meeste renners hun beenwarmers aan.

Tijdens het warmrijden is er een gezonde spanning. Hoe ben ik uit de winter gekomen? Kan ik een beetje meekomen? Ik zag die en die wel erg veel fietsen op Strava. Zou die ruzie met zijn vrouw hebben? Goed om zijn wiel in de gaten te houden in ieder geval. Hoe voelen de benen? Een paar keer doortrekken op het klimmetje. Voelt goed.

Vijf voor zeven. Renners stellen zich op voor de start. Ik kijk om me heen een zie ruim honderd hongerige wilde beesten, klaar om de lente tegemoet te treden na een lange en koude winter in de stal. De A-renners mogen vertrekken.

De winter is nu echt voorbij.

Foto: Tim Adelaar

Exit mobile version