Nog nooit won een Nederlander een etappe met de Col du Tourmalet erin. Al 82 keer zat de Tourmalet in een Tour de France-etappe, met twee keer een aankomst op de top, maar het is dus allesbehalve een Nederlandse berg. Wie weet gaat dat veranderen in 2019! Want op zaterdag 20 juli 2019 wordt de 14de etappe verreden van Tarbes naar de Tourmalet. Een etappe van 117 kilometer met finish op de beruchte reuzendoder.

En jij kunt er bij zijn!

Ik mocht de Tourmalet eenmaal beklimmen in 2015. Een klim van 16,8 kilometer afzien met een gemiddeld stijgingspercentage van 7.6% en steile stroken tot 11%! Ik snap dat je daar niet makkelijk wint. Ik sluit mij graag aan bij de woorden van de winnaar van de eerste etappe die deze col bedwong, Octave Lapize: “Vous êtes des assassins!”. Mijn Frans is niet geweldig, maar vriendelijk klinkt het zeker niet.

Tijden veranderen en het is inmiddels goed toeven in Argelès-Gazost, temidden van de grote Pyreneeëncols. De wegen zijn goed, de beklimmingen begaanbaar. Dat zal in de tijd van Lapize wel anders zijn geweest. Naast de Tourmalet is het stadje ook uitgangspunt voor beklimmingen naar beroemde cols als de Aubisque, Luz Ardiden en de Hautacam. Alle aansprekende namen uit de rijke geschiedenis van de Tour de France. Daarnaast zijn de Pyreneeën fantastisch mooi, met als letterlijk hoogtepunt de Pic du Midi, een te bezoeken observatorium op 2877 meter hoogte.

U kunt het allemaal zelf gaan ervaren door mee te doen aan deze wedstrijd van Yelloh! Village met een fantastische prijs:

– Een verblijf van 3 nachten voor 2 personen op camping Le Lavedan van 18 tot 21 juli 2019
– Een vlucht naar Toulouse vanuit Amsterdam of Brussel
– Een huurauto voor de rit van Toulouse naar de camping en voor de volledige duur van het verblijf
– Een VIP-pakket met beddengoed, handdoeken en gratis wifi
Toegang als VIP-toeschouwer* tot de etappe van de Tourmalet op zaterdag 20 juli!

Yelloh! Village is een aanbieder van familievakanties. De vakantieparken zijn dan ook erg kindvriendelijk: Nederlandstalige animatie, zwembaden met glijbanen en fijne accommodaties. Camping Le Lavedan krijgt op Zoover maar liefst een 8.2!

U vliegt op Toulouse en vanaf daar is het twee uurtjes rijden naar Argelès-Gazost. Ik zou er overigens meer tijd voor uittrekken, want u komt door Lourdes. Het is niet onverstandig, zeker niet wanneer u van plan bent zelf een reuzencol te beklimmen, daar even een weesgegroetje te doen!

Op 20 juli, tijdens de 14de etappe van de 106de Tour de France van Tarbes naar de Tourmalet, gaat ue de dag van uw leven meemaken. Vanaf 12:30 tot 17:30 bent u welkom in het VIP-dorp van deze monsteretappe. U wordt verwend met:

– Een welkomstdrankje & de hele namiddag open bar
– Lunch, aan tafel geserveerd
– De reclamekaravaan en de renners komen bij het wielerdorp voorbij
– De heruitzending van de etappe, met commentaar van een specialist
– De hele dag lang allerlei activiteiten
– Het VIP-champagnemoment
– Een VIP-aandenken aan de Tour de France, dat aan elke gast wordt uitgereikt
– Gratis toegang tot het parkeerterrein

Meedoen is eenvoudig! Ga naar de Yelloh! Village wedstrijdpagina en vul drie vragen in over de mythische Col du Tourmalet. Als u alle verhalen op Het is Koers! hebt gelezen die in de afgelopen 9 jaar zijn verschenen met deze berg in de hoofdrol moeten die vragen niet al te lastig zijn. Uiteraard moet u wat persoonsgegevens achterlaten en voila: u maakt kans op een fantastisch verblijf op camping Le Lavedan ten tijde van de doorkomst van de Tour de France in Argelès-Gazost!

 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

BedragBas Van Eijk