Ontbijt:
Roggebrood. In mijn directe omgeving ken ik slechts één iemand die nog roggebrood eet, en ze stamt uit het jaar 1931. De consumptie staat al generaties stil. Onterecht! Roggebrood is een megabom van energie, is gezond, en het mooiste is: het is vrij verkrijgbaar (supermarkt) en kost drie keer niks. Het uitproberen waard, shockeren gegarandeerd.
Lunch:
Eigengebakken brood. Die broodbakmachine die je 10 jaar geleden hebt gekocht of gekregen, toen het hip was om zo’n ding te hebben, kan weer uit de kast. Het is even oefenen, maar als de basis eenmaal klopt, heb je zelf in de hand hoe veel vet en zout je eraan toevoegt. In je wielerdieet is die controle wel zo fijn. Je hoeft je er écht niet voor te schamen, Annemiek van Vleuten (PDF) doet vrolijk met je mee.
Avondeten:
Pasta. Ja, pasta! Maar vertel er wel bij dat je het zelf maakt. Een vergeten ambacht, al is er wel een kortstondige trend in 2010 geweest om iedere werknemer via het kerstpakket zo’n machine te slijten. Variaties in je pasta zijn hiermee eindeloos, en daarmee het weerwoord tegenover je gesprekspartner ook.
Dessert:
Kwark. Shockeert direct, want kwark staat bekend als voedsel voor bodybuilders en gewichtheffers. Die gasten zijn ook niet dom, want kwark is prima geschikt als alternatief voor als je je niet aan de eiwitshakes wilt wagen.
Het wielerdieet van vergeten voedsel is hiermee nog lang niet compleet. Heb jij nog briljant wielervoer, dat ons van het pasta-imago af kan krijgen, laat het weten!
- Wielerontgroening - 24/04/2014
- Trekke, Douwe! - 04/09/2013
- Antipasti! - 21/08/2013