Vlaanderen… Kloppend hart van de voorjaarsklassiekers. Waar de hoogmis al weken voor aanvang gesprek van de dag is. Waar men met respect praat over klinkende namen als Taaienberg, Paterberg, muur van Geraardsbergen, Berendries en uiteraard de oude Kwaremont. Wie heeft er nu niet gedroomd om zich ooit een heuse Flandrien te mogen noemen?

In het laatste weekend van maart, die voelde als een vroege zomer of een verlaat voorjaar, reisden uw favoriete Tukkers af naar het Belgische Brakel en waren zij te gast in het Flandrien Hotel van Aussie Jamie Anderson en Vlaming Bernard Moerman. Zij organiseerden samen met Sander Kolsloot (CyclingDestinaton.cc) en Neal Beentjes (Ploegmaats.cc) ‘Pro for a Weekend’. Rondom Brakel werden Robbert en Maarten net als andere deelnemers over Vlaamse kasseien en de welbekende Vlaamse hellingen gejaagd om vervolgens in de watten te worden gelegd. Een verslag van beide dagen staat op de website van Cycling Destination.

In deze aflevering van Pedaleurs wordt je meegenomen in de wielerpassie van Jamie en Bernard. Ze hebben naast een hotel ook een museum met een fantastische collectie koersfietsen, foto’s en de daarbijbehorende verhalen. Daarnaast hoor je hoe Sander en Neal hun plannen hebben vormgegeven. Uiteraard hoor je ook hoe Robbert en Maarten een epische strijd leverden op een niet noemenswaardige klim die achteraf de Berendries bleek te zijn…

Deze podcast werd op zaterdagavond ‘live’ opgenomen in het Flandrien Hotel.

Verder deelt Sven Kolman zijn favoriete route in de Groute van de week. Ook komt Kirsten Boerrichter aan het woord die een week eerder over de Vlaamse Kasseien reed en bij Jamie en Bernard verbleef. Zij deelt haar ervaringen middels een spraakbericht.

Deze podcast staat nu online in je favoriete podcast app en is tevens te vinden op ‘Vriend van de show’.

Wij danken Etxeondo voor de sponsoring en de kleding van de show.

Verder danken wij Canyon #fietsvandeshow, Komoot en de Yearlings voor hun heerlijke muzikale ondersteuning.

De Groute!

Foto’s: Ruben Hoogland

Robbert Flim
Laatste berichten van Robbert Flim (alles zien)