HET IS KOERS!

Getest: knap nieuw setje uit Californië – Ornot

Ornot kit

Ornot kit

Ornot; een merk dat zichzelf niet al te serieus neemt. Als je zo’n naam hebt dan kun je heel veel geestige grappen maken. Dat doen zij dan ook op de socials. Bij een nieuwe jersey valt te lezen “Is this cool #ornot?” En bij een stuurtas staat “You could overstuff your back pockets, Ornot.” Ornot is een merk uit Amerika waar ook het design gedaan wordt en de productie. Toen Matt Quann in 2013 begon zag hij veel grote merken pronken met fietskleding. Dat vond hij niet bijzonder fraai, om het netjes uit te drukken. De club uit San Francisco houdt zo ontzettend veel van fietsen, maar wil geen rijdend reclamebord zijn. Weer een onvermijdelijke woordgrap “You can be a rolling billboard, Ornot” Een nieuw merk werd geboren. Matt heeft altijd gewerkt als ontwerper. Daarnaast heeft hij als wedstrijdrenner enige ervaring met de koers. Deze twee liefdes weet hij te combineren in het merk Ornot. Met een minimalistisch design en de flair uit Californië wil Ornot nu verder kijken en de vleugels spreiden. Na vijf jaar in de VS trekken ze de oceaan over om hun geluk te beproeven in Europa.

 

Wij kregen een setje opgestuurd van het House NavyLine design. Het lichtgewicht shirt (113 gram voor maat S) in dit setje voelt als een tweede huid als ik het aantrek. De babyblauwe stof om de armen is flinterdun en voelt fijn aan. De jersey is voorzien van zonwerende delen. Je hoeft dus niet te smeren onder je shirt. De broek matcht qua kleuren perfect en is voorzien van dezelfde zonbescherming. Om te voldoen aan de hashtags #kitdoping, #sockdoping en  #bestcyclingkits voorziet Ornot ons van een bijpassend paar sokken. Het is een kwestie van smaak, maar de designs van Ornot kunnen mij bekoren. Fraaie kleuren in combinatie met kwalitatief goede stoffen. De kit straalt klasse uit. De collectie van Ornot bestaat naast shirts, bibs en sokken ook uit windvesten, baselayers en andere fietsgerelateerde accessoires. Je kunt op de website mooie kits samenstellen. Gesoigneerd stap ik op de fiets om deze set te testen.

Zoals gezegd sluit het shirt feilloos aan en ook de broek zit prachtig. De kit is bedoeld voor zomers weer. De dunne stof is luchtdoorlatend en koelt het lichaam perfect. De rits is van het kwaliteitsmerk YKK en blokkeert automatisch zodra het lipje naar beneden gaat. Achterop het shirt zijn de standaard drie zakken terug te vinden. De sokken voelen eveneens solide aan. Er wordt niet beknibbeld op stoffen bij Ornot. Deze fietskousen komen ruim boven de enkel uit en zijn daardoor prominent aanwezig. De broek wordt op zijn plaats gehouden door anti-slipstukken aan het einde van de pijpen. Die ontbreken bij het shirt, maar dat is door de fijne stof geen gemis. Tijdens een rit kruipt het shirt niet omhoog. De broek mag dan mooi zijn en perfect zitten, de zeem komt er iets minder vanaf. Het ontbreekt aan zitcomfort tijdens een langere tocht. Voor een broek van bijna 170 euro vind ik dat een belangrijk punt van aandacht.

 

Belangrijk om nog te vermelden is dat Ornot crash replacement biedt. Bovenop een jaar fabrieksgarantie bieden ze een vervangingsprogramma in het geval van een val, waarbij ze je gescheurde kleding voor een scherpe prijs vervangen.

Ornot is online verkrijgbaar in Europa. Vanaf een besteding van €100,- of meer is de verzending naar Nederland gratis.

Wij kregen een maat M opgestuurd en deze is ook te zien op de foto’s. De kosten van de kit zijn hieronder gespecificeerd:

Volg Ornot op social media:

Mobiele versie afsluiten