De eerste weken fietsen in coronatijd zitten erop. Dankzij kilometers op Watopia en #ridesolo over Nederlandse wegen kwamen we de tijd wel door, maar het was allemaal een stap terug in de seizoensvoorbereiding. En zelfs nu de maatregelen langzaam versoepeld worden, is het nog maar de vraag wanneer we weer als vanouds kunnen fietsen.

We, dat zijn Rolf Snaterse en Tijmen Moltmaker. We hebben elkaar als ride leaders voor de Het Is Koers-social rides op Zwift leren kennen, zijn beiden tijdritliefhebbers en waren van plan dit seizoen onze beste vorm ooit te vinden en samen in koppeltijdritten huis te houden. Nu is de kalender leeg en de motivatie dreigt weg te ebben. Al append stelden we onszelf de vraag: kun je nu doelen stellen? En welke? Het bleek dat we dezelfde eisen hebben: we willen motivatie houden om te fietsen, verantwoord trainen en topvorm hoeven we niet te bereiken, maar zodra we weer wedstrijden mogen rijden, willen we er snel kunnen staan.

Op Het is Koers gaan we op zoek naar de antwoorden op deze vragen en nemen we jullie via blogs en vlogs mee op onze weg door coronatijd. Omdat we gek genoeg niet zelf alles weten, willen we ook in gesprek gaan met experts op gebied van training, coaching, voeding en materiaal – eigenlijk alles wat we juist nu kunnen onderzoeken.

Hierbij willen we ook jullie hulp. Zit je nu met vragen? Of denk je juist te kunnen helpen? Laat het ons weten.

Tot volgende week!

Logo HetIsKoersTijdritTeam

Rolf Snaterse

Rolf SnaterseIk ben Rolf, 38 jaar, trotse vader van twee kleuters, Senior-Adviseur bij een bureau in de publieke sector en fervent hobbyfietser. Nooit een licentie gehad maar een grote liefde voor alleen trainen. Naast mijn drukke, erg sociaal gerichte baan, vind ik het heerlijk om mezelf te testen tegen de krachten van de natuur.

En in welke discipline gaat dit nou beter dan in het tijdrijden? De afgelopen jaren meegedaan aan een aantal tijdritten en daarnaast als onderdeel van een team triathlon-trio’s gefietst. En dan blijkt dat ineens best goed te gaan. Na eerst tijdens het NCK met een team de 45 kilometer-barrière geslecht te hebben, is het vorig jaar individueel gelukt in het fietsonderdeel (36 km) tijdens de triathlon van Weert. Hierbij haalde ik een gemiddeld wattage van 331 en dus 4,1 W/kg. Dit alles zonder gerichte training en ondersteuning. Zou het met mogelijk zijn de 47 te halen?

Tijmen Moltmaker

Tijmen MoltmakerIk ben Tijmen, 40 jaar, getrouwd, vader van een dochter, huisman en webbeheerder bij fietsenzaak Stipbike in Nijmegen. Op mijn 25e nam ik voor het eerst een wielerlicentie en ontdekte ik mijn liefde voor hard rijden in het algemeen en tijdrijden in het bijzonder. Na een jaar veel fietsen rondom Ottawa bereikte ik mijn beste vorm ooit en reed ik tijdritten tot twintig kilometer met een gemiddelde tegen 45 kilometer per uur. Helaas gooide een heupblessure mijn plannen om dit door te trekken in de war en was een operatie afgelopen september noodzakelijk. De revalidatie bracht veel goeds: ik ben fysiek nooit sterker geweest, alleen moet ik het nu omzetten naar fietsconditie. Momenteel ligt mijn ftp op 286 Watt, aan 4,0 W/kg. Een mooi uitgangspunt om terug te werken naar de 45 kilometer per uur, denk ik!


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

BedragTijmen Moltmaker