In het Drentse landschap kom je ze veelvuldig tegen: Hunebedden. Een hunebed (of voor kenners dolmen) is een megalithische grafkamer uit het neolithicum die bestaat uit ten minste drie, maar vaak meer staande draagstenen, overdekt door een deksteen. Hunebedden zijn volgens de gangbare theorie resten van prehistorische grafkamers. Vlak over de grens met Duitsland liggen er ook een aantal en in de provincie Groningen ligt er welgeteld eentje.

Voor wie op zoek is naar een serieuze fietsuitdaging werd daarom de Hunebed 600 georganiseerd. Onze vaste schrijver van Het is Koers Bort Hartog besloot hier, waarschijnlijk in een vlaag van verstandsverbijstering, aan deel te nemen. Voor de duidelijkheid: Het getal 600 staat niet voor de hoeveelheid Hunebedden dat gepasseerd wordt tijdens deze tocht, maar voor het totaal aantal kilometers dat gemaakt moet worden. De Hunebed 600 is een namelijk een selfsupported offroad tocht die voert door Drenthe en Duitsland en waarbij een aantal hunebedden als waypoint geldt.

Omdat wij van de Pedaleurs, powered by Het is Koers, niet vies zijn van prachtig fietsavontuur, maar hier nog liever over praten was contact met Bort snel gelegd. We gingen met Bort in gesprek over de route, het waarom van een dergelijke monstertocht en de charme van een hunebed.

Niet alleen de Hunebed 600 wordt besproken, ook het nieuwe item ‘Groute van de week’ komt aan bod.

Deze podcast staat nu online in je favoriete podcast app en is tevens te vinden op ‘Vriend van de show’.

Wij danken Etxeondo voor de sponsoring en de kleding van de show.

Verder danken wij Canyon #fietsvandeshow en de Yearlings voor hun heerlijke muzikale ondersteuning.

Veel luisterplezier!

Laatste berichten van Robbert Flim (alles zien)