Jetse Bol, u kent hem wellicht. Mascotte van deze site en bijna winnaar Parijs – Tours 2013 (Filmpje!). Na Rabobank, Belkin en Cyclingteam de Rijke fietst Jetse nu voor het Colombiaanse Manzana Postobon. Mooi roze is immers niet lelijk! Manzana Postobon doet mee op procontinentaal niveau en dat heeft voor- en nadelen. Een voordeel is de mogelijkheid tot wildcards voor de grote rondes en ja, de wildcard voor de Ronde van Spanje is inmiddels binnen! Een nadeel is een bescheiden budget. Jetse Bol mag mee naar La Vuelta a España en hij wilt zich daar tot in de puntjes op voorbereiden. Zijn persoonlijke trainer heeft hiervoor een hoogtestage geadviseerd. Daar komt het bescheiden budget om de hoek kijken: Er is geen geld voor individuele hoogtestages. Jetse fietst bij Manzana Postobon voor een appel en een ei, in de hoop dat zijn prestaties een beter contract opleveren, dus thuis klotst het geld ook niet over de plinten.

Bij Het is Koers! is ook geen geld. We zijn immers een non profit vereniging. Gelukkig bestaat er tegenwoordig zoiets als crowdfunding. We leggen allemaal een beetje bij en samen profiteren we van een eventuele etappewinst. Superhandig! 

Nu gaan we jullie niet om geld vragen, we gaan het anders aanpakken:

  1. U koopt voor €25 euro een T-Shirt. De marge op dat shirt gaat in het potje voor Jetse’s hoogtestage.
  2. U koopt  naast het T-Shirt ook een winstverzekering voor €5 euro. Als Jetse een etappe wint in de Vuelta 2017 krijgt u het geld van het t-shirt terug.
  3. U koopt alleen een winstverzekering van €5 euro en u investeert daarmee in Jetse Bol. Geen tegenprestatie.

Het t-shirt is door Jetse zelf ontworpen. Het ontwerp is door Wouter van Mr. Nelson Design verder uitgewerkt. Het is een derailleur – van het merk Jetse Bol ;-) – waarbij de ketting de tekst No te Rajes vormt, Spaans voor Geef nooit op! Dat is zo ongeveer de instelling van Jetse doorheen zijn wielercarrière.

Het shirt in de kleur blauw of grijs en de winstverzekering zijn te koop in onze online winkel.We hebben een dames- en herenuitvoering in de maten XXS tot XXL. Uiteraard van goede kwaliteit en natuurvriendelijk.

FAQ:

Wat hebben jullie met Jetse Bol? Nou… ooit in een ver verleden waren we op zoek naar een goedkope renner om onze wielerploeg in een spel mee af te vullen. Benoît Salmon was gestopt met fietsen dus er was een vacature. Toen kwam Jetse Bol om de hoek kijken. Uiteraard hebben we hem van die eer op de hoogte gesteld en sindsdien volgen wij hem en hij ons. Hij heeft ons geen windeieren gelegd!


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

BedragBas Van Eijk