Perla wordt doorgaans geassocieerd met snelfilterkoffie van een plaatselijke grootgrutter. Nu is er met een vers bakje snelfilterkoffie helemaal niets mis. Verre van zelfs. Perla in deze context dient echter vertaald te worden vanuit het Spaans: Parel. De Dikke Van Dale op haar beurt geeft weer aan dat ‘parel’ zoiets betekent als ‘de mooiste’. Pedaleurs is vervolgens altijd op zoek naar de Perla onder de fietsavonturen.

Zo’n avontuur waarvan iedereen zegt: ‘Die komt op mijn bucketlist!’ De één zet het pareltje hoog in de top 10, bij een ander komt dit fietsavontuur ergens op de side-list. Mooi om eens te doen, maar de prioriteiten liggen elders. Hoe dan ook; dat is precies wat we met Pedaleurs willen bereiken: Fietsavonturen bespreken en mensen inspireren.

En zoals gezegd: In deze nieuwste podcast van Pedaleurs hebben we weer zo’n pareltje. Een fietsavontuur die letterlijk startte met het achterwiel in de Middellandse zee en 10 etappes en 15 cols van naam later, eindigde met het voorwiel in de Atlantische oceaan. Marco Lavooi deed het vorig jaar. Het waren, zoals hij het zelf zegt, enorm hete kilometers, prachtige vergezichten, pittige beklimmingen en snelle afdalingen. In de podcastuitzending ‘Pyreneeën van kust tot kust‘ neemt Marco Lavooi ons mee in het ontstaan, de voorbereiding en de uitvoering van zijn trip. Want de Pyreneeën? Die zijn echt de Perla onder de bergen.

Deze aflevering staat nu online in je favoriete podcast app en is tevens te vinden op ‘Vriend van de show’.

Tot slot nog een shout-out naar onze sponsoren Shimano2Moso en Komoot. Partners voor onderweg!

De Groute!

Maarten en Robbert