Toffe dingen doen. Daar draait het bij Pedaleurs om. En dat is precies wat er de komende periode gaat gebeuren. Pedaleurs en Shimano slaan hun handen ineen tijdens de Shimano Gravel Tapes: Een serie podcast-afleveringen voor, door en met de startende gravellaar…

Gravellen…We kunnen al lang niet meer spreken van een hype. De gravelbike heeft namelijk een vaste plek ingenomen tussen de mountainbike, racefiets en cyclocrosser en bedient de avontuurlijke fietser die op partypace toffe fietsavonturen wil beleven.

In de Shimano Gravel Tapes nemen we de vrienden Ferdi, Richard en Niels mee op hun ontdekkingstocht van de gravel-scène: Waar lopen ze tegenaan, hoe bouwen ze conditie op, wat doen ze aan fietsonderhoud, welke kleding dragen ze en bovenal; wat is er nu zo mooi aan gravellen. 

In vijf afleveringen werken we toe naar een tweedaagse bikepackingtocht: In de eerste week van januari wordt de Hangover-ride gemaakt. Driehonderd kilometer met Hannover als eindbestemming. Meteen na de kerstdagen en de jaarwisseling, met kans op epische weersomstandigheden. Dat vraagt om een serieuze voorbereiding. Zeker voor startende gravelaars.

In deze eerste aflevering maken we tijdens een heuse speciaal-bier-avond kennis met Ferdi, Niels en Richard. Deze aflevering staat nu online in je favoriete podcast app en is tevens te vinden op ‘Vriend van de show’.

Wij danken Etxeondo voor de sponsoring en de kleding van de show.

Verder danken wij Canyon #fietsvandeshow, Komoot en de Yearlings voor hun heerlijke muzikale ondersteuning.

Samen met Shimano kijken wij enorm uit naar de komende afleveringen.

De Groute!

 

 

Robbert Flim
Laatste berichten van Robbert Flim (alles zien)