HET IS KOERS!

Voor fietsers met velgremmen: de Scope R4-wielset

Wielen maken de fiets! Een mooie nieuwe wielset onder je racemonster kan zorgen voor een flitsende look. Maar nieuwe wielen helpen natuurlijk je fiets niet alleen aan betere looks, ze zorgen ook voor een betere aerodynamica, rolweerstand en gewicht. Scope heeft voor iedereen wat wils. Zo hebben ze meerdere wielsetjes voor verschillende terreinen.

De Scope R4-wielset is de allround optie uit de Scope=collectie. Met een velghoogte van 45 millimeter zien ze er snel uit en zorgen ze voor een goede aerodynamica. De wielen wegen samen 1447 gram en zijn daarmee ook ideaal om te gebruiken in de bergen. Ik heb de set met velgremmen getest; deze wegen minder dan de opties met schijfremmen. Met de wielen kun je zowel tubeless als met een binnenbandje rijden. Ik heb gekozen om met een binnenbandje te rijden. Dat werkt perfect.

In het Limburgse heuvelland heb ik de wielen zo goed mogelijk kunnen testen. De allround wielen voelden zich er helemaal thuis en knalden tijdens de Klimclassic over het heuvelachtige parcours. Je merkt meteen wat een verschil het is als je van een goedkope wielset overstapt naar een top wielset. Ze zijn veel stijver, waardoor je makkelijker snelheid maakt en behoudt. De wielen sturen strak door de bochten. Je snijdt er zo doorheen. Ik merk aan mezelf dat ik ook een stuk meer vertrouwen krijg tijdens het afdalen op deze wielset.

De wielen werken natuurlijk ook goed voor de moraal. De looks en ook zeker de sound. Het geluid dat deze wielen maakt is echt heerlijk. Zodra je je benen stil houdt is het weer even genieten.

Al met al zorgen de wielen er dus voor dat je rijdt met meer vertrouwen, meer moraal en betere looks. Dit komt onder andere door de betere controle en het comfort dat de wielen te bieden hebben.

Mocht je deze wielen ook bestellen, dan krijg je er nog wat bij. Zo heeft Scope geregeld dat er bij de wielen ook nog een 10 speed spacer ring bijkomt. Hiermee kun je dus ook met een 10-speed body rijden. De wielen zijn tubeless ready. Ook zitten er remblokken bij deze rim-brake versie.

Daarnaast krijg je ook dertig dagen om de wielen uit te proberen. Daar bovenop zit dan ook weer drie jaar garantie. Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan deze wielset. De wielset die ik getest heb kost 1398 euro. Een keramische wielset is ook een keuze. Met deze optie krijg je keramische lagers van Ceramicspeed. Dat kost je dan wel 500 euro extra.

Bron: Scope Cycling

Mobiele versie afsluiten