loveofmudOp vrijdag 9 januari beleeft Austin Texas de wereldwijde première van Benedict Campbell’s nieuwste film ‘For the love of mud’. De film gaat over de wereld van het veldrijden, van liefhebbers tot profs en van het wedstrijdcircuit in de V.S. tot het WK in Hoogerheide. Campbell maakte eerder o.a. de film ‘It ain’t about Cav’ en werkte anderhalf jaar aan zijn nieuwste film. Hij sprak met fans, amateurrenners en met de profs Sven Nys, Jeremy Powers en Katie Compton.

De teasers zijn alvast veelbelovend: ze tonen vertraagde beelden van de befaamde 3Peaks cross in Engeland, waar jaarlijks een oneindige rij renners met fietsen om de schouder een steile helling omhoog gaat, en mensenmassa’s langs de afzetlinten bij de Superprestige in Vlaanderen. De wereld van het veldrijden is klein en kleurrijk en fotograaf en filmmaker Campbell vond daarin zijn gedroomde decor. ‘From a fan’s point of view, you can get really close to the action.’

Cinema Hetiskoers en de Amsterdamse bioscoop Kriterion presenteren met trots de Nederlandse première op zondag 25 januari. Na afloop van de film is er een gesprek met Thijs Al, oud-veldrijder en tegenwoordig commentator bij de NOS.

Vanaf volgende week is het mogelijk om kaarten voor de film te reserveren. Houd berichten op de site en op twitter in de gaten, want het betreft een eenmalige vertoning met een beperkt aantal plekken.

  • For the love of mud, Benedict Campbell (2014)
  • zondag 25 januari, aanvang 19:30
  • Cinema Kriterion, Roetersstraat 170, Amsterdam
  • www.kriterion.nl
  • €8,- en gratis voor Cineville-pashouders
  • Reserveren: 020 623 17 08

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

BedragMartijn Sargentini