In de nieuwste NK UPDATE ga ik met mijn fiets naar het BikeFitLab van Kevin Spithorst voor een ‘dynamische fietspositie-analyse.’ (Dat is een duur woord voor bike-fit.) Dit om wat meer te weten te komen over mijn eigen lichaam, en om op zoek te gaan naar de perfecte positie op de Speedmax. Het resultaat stelt mij in geen enkel opzicht teleur! Of juist wel, die korte hamstrings van mij wel…

Superinteressant dat sommige simpele dingen als het bollen van je rug zo veel impact kunnen hebben op je positie. Maar ook hoe streng en lastig het reglement van het NK Tijdrijden wel niet is.

Ik vind het zo bijzonder hoe veel er eigenlijk wel niet bij topsport komt kijken. Dat heeft deze stoffige muzikant toch een beetje onderschat, haha. Werk aan de winkel dus!

Kevin is zo’n enorme brok van kennis dat het eigenlijk jammer is dat het format van mijn filmpjes zo kort zijn. Hier zat zo veel waardevolle informatie in dat het niet in 7 minuten past. Gelukkig kom ik binnenkort terug om wat beter te praten over fysiotherapie in topsport, en om mij weer een stapje dichter bij het NK te brengen. En wie weet, een artikel op Het is Koers?

Voor nu, NK UPDATE #6. Laat mij weten wat jullie er van vinden!

 

Meer NK UPDATE? Volg mij dan op Instagram en Strava!


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Naam*

E-mailadres*

Bericht

Bedrag €*Douwe Doorduin