Hoe eet ik nu als een prof?

Na een super interessante aflevering met Voedingsdeskundige Imke, is het hoog tijd om al die theorie in de praktijk te brengen. (Deel 1 nog niet gezien? Ga die dan heel snel hier kijken!)
Hoe maak je nu een perfecte maaltijd om te eten op de avond voordat je gaat trainen? Nou dat ga ik je hier laten zien!

Ik kan mij niet herinneren dat er ooit een aflevering van een kookprogramma op Het Is Koers heeft gestaan, dus claim ik bij deze de primeur! Ga er goed voor zitten, en laat je meevoeren in een zorgvuldig uitgevoerd spektakelstuk van controle naar totale paniek. Meekoken? Het recept staat onder de video.

Vind je dit nu leuk? Abonneer je dan op mijn kanaal, en volg mij op Instagram en Strava! Jouw support is goud waard.

Voor 1 Wielrenner heb je nodig:

  • 90 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 100 – 125 gram wok garnalen (met knoflook, uit de diepvries >> heb je meteen smaak)
  • 1/2e bloemkool (ongeveer 200 gram)
  • 50 gram (ijsberg)sla
  • 1 gele paprika (geeft ook net wat meer kleur)
  • 1 rode peper
  • 3 el rode curry saus uit een potje (merk naar keuze)
  • 1 limoen
  • 1 – 2 el olijfolie
  • 1 – 2 takjes munt
  • 1 – 2 takjes koriander
  • 1 oven die je voorverwarmt op 180 graden
  • 1 bakplaat met bakpapier
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Met tips uit het kookprogramma van Douwe!)
  1. Begin met de bloemkool; maak deze schoon en snij de roosjes in stukjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
  2. Meng vervolgens ~2 el rode curry saus, 1 el olijfolie én het sap van 1/2e limoen tot een marinade voor de bloemkoolroosjes.
  3. Meng de bloemkoolroosjes met de marinade! Verdeel de bloemkool over de bakplaat en gaar in ongeveer 20 minuten. Check bij 10 minuten even hoe het gaat en meng de roosjes opnieuw zodat alle kanten goed verwarmd worden.
  1. Verhit de andere eetlepel olijfolie in een wok en bereid hierin de garnalen. Bereiden zoals de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij vervolgens de sla in nog kleinere stukjes.
  3. Maak de paprika schoon: snij doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine stukjes.
  4. Maak het rode pepertje schoon: snij doormidden, verwijder eventueel de zaadlijsten en snij in kleine stukjes.
  5. Maak nu de dressing: meng 1 el rode curry met het rode pepertje en voeg hier het sap van 1/2e limoen aan toe.
  6. Meng de dressing met de sla en de gele paprika.
  7. Snij de munt en koriander in kleine stukjes en voeg deze straks toe aan het geheel.
  1. Maak de salade op! Begin met de sla, voeg de gekookte rijst toe, sla, paprika met de dressing toe. Haal de bloemkool uit de oven en.. voeg toe! Top af met de garnalen, munt & koriander.
Douwe Doorduin