HET IS KOERS!

De Strade van Matje of twee kilo te veel

Op 12,1 km voor de finish schoot hij als een pijl uit de boog weg uit een kopgroep. Alaphilippe en later Bernal konden hem na een tijdje nog net bijbenen. In Siena op het lege plein der pleinen was hij solo. Oops, he did it again. Hij deed weer een Matje. Wat een juweel is Mathieu van der Poel voor de wielersport en nu ook nog voor de Strade, waarbij hij vorig jaar zo’n malheur had.

Matje got lost in the game en dat allemaal al zo vroeg in het seizoen.

Tot overmaat van (mijn – maar kijk gerust naar andere zenders en wees verdraagzaam) vreugde was het adremme wielercommentatorduo Jeroen Vanbelleghem (JVB) en Karsten Kroon (KK) ook weer van de partij. Voor het eerst sinds de Giro eindigde in oktober 2020.

Er liepen twee witte honden los langs het parcours die – in tegenstelling tot de twee bruine hengsten verderop – volop aandacht kregen van dierenliefhebber Kroon. Ook de woordgrappen van JVB had ik de hele winter gemist: ‘Serrano heeft vanmorgen veel ham gegeten’ – Gonzalo Serrano in kopgroepje van 3 samen met Loic Vliegen.

Ben jij net als ik ook twee kilo te zwaar bij de start van het wielerseizoen? Dan zitten we in het zelfde schuitje als Van Aert, althans dat was wat zijn coach half februari vanuit trainingskamp Tenerife meldde: ‘Dit betekent dat Van Aert zich de komende periode weinig kan veroorloven. “We kijken er wel op toe dat hij voldoende eiwitten en voedingsstoffen binnenkrijgt om te kunnen recupereren van zijn trainingen. Maar ook niets meer. Een schepje extra kwark, dat moet Wout vermijden.”

Hopelijk is dat geen straf voor Van Aert, misschien houdt hij niet van die eiwitrijke hap.

Misschien lag het aan mijn te hoge verwachting, maar ik had graag een update willen krijgen over die twee extra kilo’s van Van Aert. Zijn die er nu al af of zou dat te snel zijn in twee weken? Dit is nog eens informatie waar menig wielerfan graag zijn voordeel mee doet. Geen woord over de kilo’s of kwark. Zodoende bleef het in Toscaanse witstofwolken gehuld of dat de oorzaak was van het uitgaande lampje bij Van Aert of dat baby Georges er mee te maken heeft.

Naast de beide kopstukken was de derde hoofdrol weggelegd voor de witte strades, een decor waartegen ook de sterk acterende mannen van Jumbo-Visma goed kleurden.

De lente is definitief begonnen.

 

Exit mobile version