HET IS KOERS!

Fysio bootcamp – NK UPDATE 11

In mijn zoektocht naar een top 10 klassering op het NK Tijdrijden moet alles kloppen. Mijn lichaam, mijn training, mijn fiets, mijn mindset en ga zo maar door. Een echte topsporter kan zich daar volledig op toeleggen en heeft volledige focus. Een echte topsporter. Ik, daarentegen…

In NK UPDATE 6 heb ik van mijn fysiotherapeut Kevin Spithorst een reeks oefeningen meegekregen om mijn heupen en mijn lichaam sterker te maken. Met stevige heupspieren krijg je namelijk een stevigere pedaalslag en dus meer watts. Dit is voor mijn tengere lichaampje echt belangrijk, want anders fiets ik mijzelf zo het blessureleed in. Deze oefeningen zijn goed voor iedere wielrenner. Pak dus pen en papier en schrijf mee. Zo worden wij samen sneller! En ja, je voelt al aan waar dit heen gaat. 

Last van mijn rug. Ik geef het de schuld aan mijn zware rugzak, maar eigenlijk weet ik dondersgoed waardoor het komt. ‘Geen oefeningen gedaan zeker?’ waren de confronterende woorden toen ik de praktijk binnenliep. Ik geef je nog één kans.

Bootcamp…

Meer NK UPDATE? Volg mij dan op Instagram en op Strava! Volgende week een nieuwe aflevering.

Exit mobile version