Voor menig amateurwielrenner prijkt er aan het eind van een lang seizoen koersjes rijden in plaatsjes waar je nog nooit van hebt gehoord nog één ster aan de horizon. Het Nederlands Clubkampioenschap Ploegentijdrit. De ultieme test van samenwerking, inspanning en afzien. Dit was echter geen normaal seizoen dus ook dit liep niet zoals verwacht…

Zo zou ik eigenlijk helemaal niet het NCK fietsen dit jaar. Na de Marmotte kwam ik terug met een overbelaste knie en een onlesbare dorst waardoor ik het wel welletjes vond voor het wegseizoen van 2021. Maar daar dacht de ploeg anders over. Zo kreeg ik op donderdagavond terwijl ik aan het uithijgen was een telefoontje met de vraag of ik over twee dagen het NCK wilde fietsen… ‘Euh, ja hoor prima.’

Ik heb geen vorm, geen fiets en geen voorbereiding gehad… Ik heb er vet veel zin in!

 

Meer van mij? Volg mij dan op Instagram en Strava.

Douwe Doorduin