Legendarische Italiaanse ploegen: Carrera Jeans
Wie denkt aan de rijke historie van het Italiaanse wielrennen zal al snel denken aan namen als Fausto Coppi, Gino Bartali, Felice Gimondi, Marco Pantani en Mario Cipollini, maar de ploegen waar deze kleppers voor reden zijn al even memorabel. In deze reeks ‘Legendarische Italiaanse Ploegen’ de equipe met de kenmerkende spijkerbroeken: Carrera Jeans.
Sponsor: spijkerbroekenmerk
Fietsen: In eerste instantie Battaglin; het merk van oud Giro-winnaar Giovanni Battaglin, die in 1984 zelf nog een jaartje deel uitmaakt van de ploeg. In 1989 stampt ploegleider Davide Boifava samen met een aantal anderen fietsenmerk Carrera uit de grond, waarop de renners vanzelfsprekend vanaf dat jaar rijden.
Start: 1984; als voortzetting van de Inoxpran-ploeg.
Finish: 1996; een jaar later zal sportmerk ASICS de sponsoring van de ploeg overnemen.
Bekendste renners: Roberto Visentini, Stephen Roche, Guido Bontempi, Claudio Chiappucci, Marco Pantani

Meest opvallende Giro-prestatie: natuurlijk de interne tweestrijd die in 1987 in de ploeg woedt. Roberto Visentini wil zijn eindzege van een jaar eerder prolongeren. Stephen Roche belooft in eerste instantie voor zijn Italiaanse ploegmaat te zullen knechten, in ruil voor diens wederdiensten in de Tour, maar de Ier pleegt een interne coup. In de vijftiende etappe naar Seppada fietst Roche Visentini doodleuk uit het roze. Vanzelfsprekend breekt de pleuris uit binnen Carrera en Roche transformeert in een ware outcast. Alleen de Belgische knecht Eddy Schepers kiest zijn kant. De Italianen behoren tot kamp-Visentini. Die zal de Giro op de laatste dag gedesillusioneerd verlaten. Roche behoudt het roze en pas in de slotetappes, als de Italiaanse knechten door krijgen dat de eindzege van de Ier net zo goed geld oplevert voor de ploegkas, willen ze hem eindelijk, zij het met frisse tegenzin, enigszins terzijde staan.
Tot slot: de blauwe koersbroeken waar de Carrera-renners in rond rijden hebben een jeans-design, om de hoofdsponsor van de ploeg nog wat nadrukkelijker onder de aandacht te brengen. Opvallen doet het, zeker in een tijd dat een koersbroek nog eigenlijk altijd zwart is.