27 mei. De kwalificatietijdrit voor het NK Tijdrijden. Ik loop al weken met die datum in mijn hoofd. Ben ik goed genoeg? Ga ik hard genoeg?

45,2 km/u reed ik gemiddeld tijdens mijn Battle tegen Brian Megens. Een prima snelheid, maar voor een top 10 klassering nog echt te weinig. Ik was best teleurgesteld. Ik moet harder, maar kan het eigenlijk wel harder? Om daar achter te komen reis ik af naar Friesland zijn grootste Aero Guru Thomas Wobma. (bikefitstudio.nl)

De wind is je grootste vijand als tijdrijder. Hoe beter je je kunt verstoppen voor de wind, hoe harder je gaat. Je frontaal oppervlak verkleinen is een van de belangrijkste (en goedkoopste) manieren om sneller te gaan, dus daar gaan we aan werken. Hoe veel watt kan ik besparen op mijn positie? Om ons wat te helpen heb ik een geheim wapen meegenomen. Een attribuut van de aller grootste aero Guru van het land. 😜

Wat het is? Kijk de video!

Krijg jij geen genoeg van al deze aeropraat? Tijmen is ook langs geweest en heeft haarfijn uitgelegd hoe dat nu allemaal zit met de digitale windtunnel. Check het stuk hier!

Volg mij op Instagram en Strava!


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

BedragDouwe Doorduin