Het zijn eigenlijk dóde bladeren in de Ronde van Lombardije. La corsa delle foglie morte. Alsof wielerlovers al niet genoeg de blues hebben aan het eind van het seizoen, ook nog eens de dood er bij halen. Tijdens het laatste commentaar van dit seizoen samen met Karsten Kroon legde Jeroen Vanbelleghem er nog even de nadruk op.
Ja ja, er komen nog wat Italiaanse koersen aan en voor je het weet kijken we weer naar Omloop Het Nieuwsblad op 26 februari, maar toch was ik nu al weemoedig. Misschien kwam het ook omdat die avond er voor The Voice eindelijk eens gewonnen werd door een echte bluesmuzikant.

Samen met Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik hoort Il Lombardia tot De Vijf monumenten. Fausto Coppi won hem 5 keer. In 2019 won Bauke Mollema en die reed nu ook weer mee. Geweldig! Onze Haagse Hoop in Bange Dagen Ide Schelling had zich na de veel te zware Ronde van Noorwegen weer opgepept om mee te doen. Mooi zo! Er waren prachtige beelden van de streek tussen Como en Bergamo, er was een loeispannend koersverloop en Fausto Masnada zou kunnen winnen in zijn geboorteplaats. Super! Alle ingrediënten voor een topmiddag waren aanwezig.

Op 15 km voor de finish kwamen ze samen: Pogi en Mas. Het achtervolgend groepje bleef te veel naar elkaar kijken, dus bleven de twee vooruit. Ik ging staan toen Masnada aanzette en Pogacar voorbijreed. Mooiste moment op 3.3 km voor het einde. Hoe het afliep is bekend. Masnada was ‘toch’ blij met het zilver.
Laat ik daar een voorbeeld aan nemen.
Het kan niet altijd wielerseizoen blijven. Er is ook veldrijden en schaatsen en de Olympische Spelen komen eraan. Laat ik niet elke herfst hetzelfde liedje van verlangen zingen, niet altijd maar wensen dat dingen eeuwig duren.

Phil Bee zong bij de Blind Auditions I love you more than you’ll ever know.
Do you think that I want my loved one gone
I love you
More than you’ll ever know

Vier stoelen draaiden en van het één kwam het ander. Bij de talentenjacht We want More, waar Bee in 2020 aan meedeed, werd hij 6e. Het kan verkeren: iets stopt en later gaat het weer door.
Mollema werd 20e en Ide Schelling finishte niet. Gelukkig zien we die terug als de blaadjes weer tot leven komen.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

BedragDé Hogeweg
Laatste berichten van Dé Hogeweg (alles zien)