In deze door COVID-19 eeuwigdurende winter zijn we met zijn allen massaal de digitale wereld ingestapt. De smart trainers zijn al maanden niet meer aan te slepen en elke wielrenner die zichzelf ook maar een beetje serieus neemt brengt zijn tijd op de fiets nu op Zwift door. Avondklok? Op Watopia is geen avondklok. Geen evenementen tot 1 juni? Op Zwift kun je gewoon koersen hoor. Zelfs hier bij Het is Koers hebben wij nu in ieder geval twee ‘social rides’ per week, en raken we er niet over uitgepraat.

Zo heb ik ook de smaak te pakken gekregen en ben ik wat wedstrijdjes gaan fietsen op Zwift. En wat bleek? Ik was er nog goed in ook! Vol goede moed ging ik dus (voordat de avondklok inging) naar de studio van EracingTV om mee te doen aan de hoogste competitie op Zwift in de lage landen: de BeNeLiga!

Wat zich ontvouwde is een waar spektakelstuk over verwachtingsmanagement, teleurstelling, verlies en veerkracht. Dat was behalve een goede prikkel voor het NK tijdrijden ook een prachtige inkijk in een nieuwe discipline in het wielrennen.

Kijk alle actie hieronder!

Ik hoop dat ik jullie een beetje enthousiast kan maken voor deze nieuwe tak van sport, en dat wij elkaar snel online zien bij de Het is Koers social ride. Lijkt mij top!

Meer info over mij en mijn NK UPDATE? volg mij op Instagram of Strava!

De hele aflevering van EracingTV kun je hier vinden.
Voor de echte Zwiftnerd is hier mijn Zwift Power-profiel.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Naam*

E-mailadres*

Bericht

Bedrag €*Douwe Doorduin