Ik, Douwe Doorduin ga na mijn zoektocht naar een top tien plek op het NK Tijdrijden en een gouden prestatie op la Marmotte een nieuwe uitdaging aan.

Ik ga buiten de gebaande paden om mij voor te bereiden op de zwaarste Off-road/ATB marathon die ik ken, de Drenthe 200! Tweehonderd loodzware maar prachtige kilometers door het Noord-Drentse landschap in hartje winter. Een ware test voor je fysieke en vooral mentale krachten. En nee ik ga deze uitdaging niet aan op een mountainbike, nee ik wil de Drenthe 200 fietsen op een gravelbike! Ik heb alleen één probleem, ik heb gigantisch weinig ervaring op onverharde wegen…

Ik heb uiteraard geen flauw idee waar ik aan begin. In de eerste aflevering van deze wekelijkse serie ga ik in gesprek met Adne Koster, de nummer 4 van 2019 over wat mij te wachten staat.

Ga met mij mee op deze ontdekkingsreis ‘buiten de gebaande paden’ op Het is Koers!

 

Help mij verder en volg mij! Op Instagram of Strava bijvoorbeeld. Meer doen? Doneer en word dingen doener!

Douwe Doorduin