Dansen op de vulkaan

By |zondag 15 mei 2011|

Etnaje moet je het schompes werken
en je doet het, maar waarvoor?
het kan elk moment gebeurd zijn
maar ze gaan nog even door
nog dichter bij de afgrond
nog dichter op het vuur
en het wordt alleen maar
erger met het uur….

Pieter Weening vroeg de Etna ten dans, en om genade misschien wel. De Fries wilde even met haar schuifelen, haar even goed vastpakken. Het liefst zo lang mogelijk. Maar de Etna zag hem niet staan, ondanks zijn mooie roze trui. Pieter voelde zich afgewezen en ging stilletjes in een hoekje zitten. In de krater galmde zijn zachte gesnik nog lang na.

dansen dansen dansen
dansen op een vulkaan

De Etna kiest zelf haar danspartner uit. Ze wachtte lang, maar ze had ook alle keuze. Werd het Jan Bakelants die al vroeg een flirtpoging deed? Het leek er lang op. Totdat Alberto Contador het bal opende. Met zijn zwierige trapbewegingen maakte hij direct indruk op de vulkaan. Hij raapte Visconti in zijn tricolore op en rookte Scarponi uit. Bijna gooide de Etna haar hand uit naar Alberto om hem naar de finish te trekken, maar dat Venozolaanse bijtertje met de naam Rujano wilde ze er niet bij hebben. Dat danst zo lastig. Voor je het weet tikt Rujano op de rug van Contador en vraagt om een changé.

dansen dansen dansen
dansen op een vulkaan

Maar dan: Poef! En Contador is weg. Dan weet zijn danspartner het zeker en gooit de weg naar boven open. Voor ze hem boven op de meet in de armen sluit, geeft ze Alberto de ruimte een mooie solo te dansen. De Etna liet het beste in El Pistolero naar boven komen. Contador gaf alles tot over de streep, waardoor hij geen puf meer had voor een pirouette met de Etna. Misschien wagen Alberto en zijn Etna vannacht nog een dansje.

Het bleef er in ieder geval lang onrustig.

dansen dansen dansen
dansen op de vulkaan
dansen dansen dansen dansen

(Tekst: Dansen op de Vulkaan – De Dijk)

Pieter van der Meer

Pieter van der Meer

Pieter van der Meer (28) studeerde Journalistiek in Utrecht. Schrijft voor Fiets, De Muur en Triathlon Sport. Samensteller van De Muur Wielerscheurkalender 2009 t/m 2012. Zelf fanatiek triatleet.Auteur van:


De Muur Scheurkalender 2012
Pieter van der Meer

Latest posts by Pieter van der Meer (see all)

Related Post

Geef een reactie