Oh, die Formule 1-start. Spektakel zou het worden! Geraint Thomas op pole position, geflankeerd door zijn voornaamste belagers: Dumoulin en Froome. Het startlicht sprong op rood, het startlicht sprong op groen, maar in Bagnères-de-Luchon was eigenlijk niet zoveel te doen. Eigenlijk werd het een etappe als alle anderen – een paar leuke renners vooruit, de favorieten die elkaar beloeren tot aan de laatste kilometers van de streep. Froome en Bardet zakten erdoor, meneer Dumoulin viel aan, maar Skybot nummer 2 piepte er alweer vandoor in de laatste meters van de rit. Karmascore min drie – maar wel inmiddels bijna twee minuten voorsprong voor Geraint Thomas. Wat nu, vrienden? Houdt hoop, alles komt goed, vindt Willem. We zijn reddeloos verloren, zegt Tim. Winnaar Quintana vond er ook iets van, maar niemand heeft begrepen wat. Ach, gelukkig schuift vrijdag Jonne weer aan, voor de broodnodige nuance. Na afloop van de zeker-weten-geen-Koninginnerit, zoals het in Tims Tourboek heet.

Luister de aflevering hier.

De Rode Lantaarn is genomineerd voor een BNR Podcast Award! Wil je alsjeblieft op ons stemmen? bit.ly/stemopderodelantaarn
Wil je meedrinken met onze natjes? Bestel het Officieel Natjes Pakket™ van De Rode Lantaarn: bit.ly/yungbubbels

Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok en Tim de Gier en mede mogelijk gemaakt door Hetiskoers.nl en Brouwerij De Molen. Onze speciale gast was Nynke de Jong. We worden geproduceerd door Jonne Seriese van Dag en Nacht Media, de titelmuziek is van de Swing Ninja’s en het logo werd gemaakt door Tim van Asch. Abonneren kan via iTunes – waar je ook een recensie kunt achterlaten. Reageren op deze podcast? Je vindt ons op Twitter: @timdegier & @willemdudok. Meedoen aan de volgende #voorspelbokaal voor het podium van de Tour en voor de eerste etappe? Hou De Rode Lantaarn op Facebook in de gaten.

De Rode Lantaarn op iTunes (om je te abonneren en een recensie achter te laten)
De RSS-feed van De Rode Lantaarn
De Rode Lantaarn op Facebook