Met het HetIsKoersTijdritTeam hebben Rolf en ik vorig jaar de coronaperiode aangegrepen om een goede basis te leggen. Zelf had ik begin 2020 een blessureperiode van anderhalf jaar en een kijkoperatie aan mijn heup achter de rug en was ik net veertig geworden. Het was de vraag geweest of ik überhaupt nog kon wielrennen en daarom genoot ik van elke meter die ik reed. Ik zoog de informatie van de experts op en probeerde dit in mijn dagelijks leven in te passen. Het ging al snel veel beter en ik kwam sterker terug dan ik had durven dromen. In september zat ik net onder mijn absolute topvorm uit 2016. En dat terwijl ik nog steeds het gevoel had op te bouwen, terwijl ik toen het idee had op mijn best te zijn. Dat riep bij mij de vraag op of ik na mijn veertigste nog mijn allerbeste vorm kan bereiken.

In 2016 slechtte ik na een jaar trainen en wedstrijden rijden in Canada de voor mij magische grens van 45 kilometer per uur in een tijdrit van vijftien kilometer. Dat wordt dan ook het doel voor 2021. Het wordt afzien, pijn lijden en huilen, maar ook lachen en genieten. Zelfs als het ijdele hoop blijkt en ik moet toegeven dat leeftijd een rol speelt. In Boven de veertig en beter dan ooit zal ik weer de nodige experts interviewen, nu met de vraag of je boven je veertig nog topprestaties kunt leveren en wat je daarvoor moet doen. Klopt mijn gevoel dat er nog meer in zit dan vorig jaar of is het verval toch opgetreden en was het vooral hoop? Dit ga ik uitzoeken en graag neem ik jullie hierin mee. Heb je vragen of een mooie tip wie ik hier zeker over moet spreken, laat dan een reactie achter of stuur een mailtje naar t.moltmaker@gmail.com.

Ook op zoek naar de vorm van je leven? Of gewoon benieuwd hoe ik het er vanaf ga brengen? Volg dan Boven de veertig en beter dan ooit!

Tijmen Moltmaker in actie

Tijmen Moltmaker

Leeftijd 41 jaar
Niveau Amateur
Favoriete onderdeel Tijdrijden
Doel Beste vorm ooit halen – meetbaar: harder dan 45 kilometer per uur op 15 kilometer tijdrit
Bijzonderheid In 2019 kijkoperatie aan de heup gehad. Zo goed als opnieuw moeten beginnen met trainen
Bijzonderheid II In 2015-2016 een jaar in Ottawa, Canada gewoond. De wielrenscene daar en de vorm die ik aan het eind had motiveert mij nog dagelijks.  

Tijmen Moltmaker

Tijmen MoltmakerHet wegseizoen van 2020 sloot ik af met een mooie vorm, beter dan ik had durven dromen na mijn blessure. De tips die ik van de experts bij HetIsKoersTijdritTeam heb gekregen hebben me geïnspireerd en geholpen. Hopelijk gaat dat dit jaar weer gebeuren!


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Naam*

E-mailadres*

Bericht

Bedrag €*Tijmen Moltmaker