Op de verjaardag van Vriend van de Show Martijn Tusveld – gefeliciteerd meneer – had de organisatie van de Vuelta maar wéér eens een bergrit voor ons ingepland. Daarvan zagen we er dit jaar al meer dan wietplantages en kinderzwembaden bij elkaar – en we kunnen ons zomaar voorstellen dat de bijbehorende stijgingspercentages de renners langzaamaan de neus uitkomen. Al gaven ze daar weinig blijk van – het ging er op de eerste berg opnieuw vol op. Hoopvol kijken we dan op de lijstjes met vroege vluchters – want die redden het immers vaak in deze Vuelta. Spotten we ergens een #Voorspelbokaaltje? Ruist er een Longshotgokje in het struikgewas? Een zeldzaam VriendjevandeShow, of dan toch ten minste een VanNederlandschenbloed? We konden vandaag weer een hoop mooie vogeltjes bijschrijven in ons grote Vuelta-boek – maar er was er maar een die echt mooi zong. Wat wil je eigenlijk ook, met zo’n naam. Van harte gefeliciteerd, Jakob Fuglsang!

Luister de podcast hier.

Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok, Jonne Seriese en Tim de Gier en wordt mede mogelijk gemaakt door Scorito, Hetiskoers.nl en Dag en Nacht Media. De titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Abonneren op de Rode Lantaarn kan bijvoorbeeld via iTunes – waar je ook – wel doen hoor! – een puike recensie kunt achterlaten.

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @timdegier & @willemdudok & @t0ngarcon. Én we hebben een mailadres: groetjes@derodelantaarnpodcast.nl.