We weten eigenlijk niet wat ons méér verbaasde dit weekend. Het leeglopende kinderzwembad op de heuvel, dat de heren renners van zowel Jumbo Visma en UAEd de Goeij de bocht uit deed glijden? De ‘lastige pukkel voor de sprinters’ op 25 kilometer van de meet vandaag – die een heuvel bleek waarop menig klassements-ambitie direct sneuvelde? Of de Lampaertiaanse demarrage van Bompa Nairo uit de elitegroep, op drie kilometer van de meet – waarmee hij het teamwerk van hem – heh? – en Valverde – heh? – vakkundig wist af te ronden. Heh? Onze klomp brak toen hij de finish passeerde, zich rustig oprichtte, zijn gezicht ontspande, eerst een glimlach produceerde en vervolgens de arme spreidde en een paar meter vloog als een vlinder. Ogenschijnlijk tien jaar jonger, bevrijd en de winnaar van de eerste mogelijke sprintetappe in de Vuelta van 2019. Sombrerootje af vandaag, voor Nairo Quintana.

Luister de podcast hier.

Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok en Tim de Gier en wordt mede mogelijk gemaakt door Scorito, Hetiskoers.nl en Dag en Nacht Media. De titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Abonneren op de Rode Lantaarn kan bijvoorbeeld via iTunes – waar je ook – wel doen hoor! – een puike recensie kunt achterlaten.

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @timdegier & @willemdudok & @t0ngarcon. Én we hebben een mailadres: groetjes@derodelantaarnpodcast.nl.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Bedrag