Je zou het niet zeggen als je hem nu zo op kop ziet sleuren in de Giro, maar vorig jaar was Thymen Arensman er heel anders aan toe. In etappe 7 van de Vuelta viel hij en lag er een tijdlang eng bij. Het had veel slechter af kunnen lopen als hij geen helm had gedragen. Hij brak zijn sleutelbeen en liep verwondingen aan zijn gezicht op, boven zijn linkeroog moest een snee gehecht worden. Behalve de 3 of 4 uur die hij kwijt was, miste hij ook nog een halve rechtervoortand. De dag na de nacht in een Spaans ziekenhuis deed alles pijn in zijn lichaam.
In 2022 was hij nog 6e geworden in de Vuelta. Het kan verkeren.

En dat doet het dit jaar: in de Giro staat Arensman na week 2 op plek 6 in het algemeen klassement. Als het hem zou interesseren zou hij kunnen strijden om de witte trui (het jongerenklassement) met Antonio Tiberi, die hij op 19 seconden genaderd is. Ondanks dat Arensman van winnen houdt, heeft hij gezegd niet bezig te zijn met de witte trui. Hij werkt vooral als tractor voor Geraint Thomas, de kopman van hun ploeg Ineos Grenadiers.

Van hem werd gezegd dat hij altijd een mindere eerste week had in een grote ronde. Valt best mee, toch.
De voorlopige selectie van INEOS Grenadiers voor de Tour de France bestaat uit Egen Bernal, Tom PidcockGeraint ThomasCarlos RodriguezMichal Kwiatkowski. Zijn naam wordt (nog) niet genoemd. Of mag hij even uitrusten en dan pieken in de Vuelta? Klinkt ook als een prima plan.

Voor een goed fanschap heb je veel informatie nodig. Wat weten we al van hem? Even op een rijtje:

– geboren in Deil (Betuwe) op 4 december 1999 (boogschutter)

– 1.90 m

– 68 kg

– woont in Andorra

– zijn ouders leerden elkaar via het wielrennen kennen en wonen nu in Beesd

– oom Freek fietste ook, zijn zusje voetbalt

– hobby’s: geschiedenis (heeft hij gestudeerd), Playstation, Formule 1 kijken

– verschillende prijzen als junior gewonnen

– in 2020 – 2021 bij Team Sunweb

– in 2021 – 2022 bij DSM, in 2022 werd hij 6e in de Vuelta met 1 etappezege: de koninginnenrit in de Sierra Nevada

– vanaf 2023 bij INEOS Grenadiers, in dat jaar werd hij 6e in de Giro

– in 2024 werd hij 6e in de Tirreno – Adriatico

Aanvullingen zijn welkom: alles over zijn vriendin, favoriete eten/drinken/muziek, laatst gelezen boek/geziene film/bezocht theater en wat je maar tegenkomt.

Er is nog wel een dingetje waar we met zijn allen aan kunnen werken: hij heeft nog geen goede bijnaam. De Pelikaan van Deil? Twee jaar geleden zei hij daarover dat hij geen idee heeft waar het op slaat, laat staan wie het verzonnen heeft.
Een toepasselijke bijnaam met iets van geschiedenis er in? In ieder geval eentje waardoor hij zijn mooiste glimlach kan laten zien. Wie heeft een idee?

Dé Hogeweg
Laatste berichten van Dé Hogeweg (alles zien)