De Shimano RC300 wielrenschoen is het tweede model binnen de RC-lijn. Dit model zit tussen de RC100 en de RC500 in en is daarmee een prima instapmodel. De schoen ziet er flitsend uit en is erg comfortabel voor het wegwielrennen. De bovenzijde van synthetisch leer-composiet ziet er mooi uit en zorgt voor een goede pasvorm en genoeg ademend vermogen. Je merkt gelijk dat de schoen lekker om je voet zit en dat je een comfortabele schoen aan hebt. Meteen tijdens de eerste ritten was ik al erg te spreken over deze schoenen.
best adidas running shoes
adidas yeezy boost 350 v2 cinder
adidas yeezy 700 v3
adidas yeezy for men
best adidas shoes
adidas yeezy 700
adidas outlet store sunrise
adidas yeezy boost 700
adidas yeezy foam
adidas sale
adidas yeezy boost
Yeezy Boost 350
men adidas ultra boost
adidas yeezy for men
yeezy adidas shoes
adidas running shoes
adidas yeezy slides
adidas sales
adidas outlet
adidas yeezy foam runner mens stores
adidas outlet store
adidas yeezy 700 v3
adidas yeezy 700
yeezy adidas shoes
adidas online
adidas shoes sale
adidas wants yeezy back
adidas online store
adidas yeezy foam runner
adidas yeezy shoes for women
adidas online store
adidas yeezy boost 700
adidas mens shoes sale
adidas yeezy boost v2 350
adidas yeezy 350
adidas ultraboost
adidas yeezy boost 350 v2 mono cinder
adidas yeezy boost v2 350
adidas womens shoes
adidas yeezy black
adidas white shoes

Versteller

Op de schoen zit een versteller van BOA®. Deze zit midden op de schoen. De ‘middenflap’, zoals Shimano dit noemt, zorgt dit samen met de versteller voor een goede pasvorm. Je merkt wel dat de pasvorm wat minder is in vergelijking met een schoen die twee verstellers heeft. Zelf vind ik de plaatsing niet ideaal; de plek zoals de RC500 en de andere modellen dat hebben lijkt me handiger. Deze is namelijk wat hoger aan de zijkant geplaatst en wordt ondersteund door een versteller aan de onderkant of door een strap met klittenband.

De zool

De onderkant van de schoen is gemaakt van nylon en is verstevigd met glasvezel. Dit maakt de schoen erg licht en zorgt voor een goede krachtoverdracht. Het nadeel van een nylonzool is dat deze wat minder stijf is dan bijvoorbeeld een carbonzool. Op de ‘schaal van stijfheid’ van Shimano zelf scoort deze schoen een 6 uit 12. De S-phyre, het echte racemodel van Shimano, scoort hierop een 12 en deze schoen is meer bedoeld voor de racende wielrenner. Met een score van 6 heeft de RC300 de perfecte balans tussen genoeg comfort en genoeg stijfheid. Daarom is deze schoen erg geschikt voor de fietser die houdt van comfort. Op de onderkant van de schoen staan verschillende lijnen aangegeven, waardoor nauwkeurigheid gegarandeerd is bij het verwisselen van je schoenplaatjes.

Inmiddels ben ik heel wat ritjes op pad geweest met de RC300 schoenen aan mijn voeten. Ik heb dat als zeer plezierig ervaren. Al met al is dit een perfecte schoen voor beginnende wielrenners en zoals eerder aangegeven voor de wielrenner die op zoek is naar een comfortabele wielerschoen.

Ten slotte nog even de prijskwaliteitverhouding. Met een verkoopprijs van €109,99 is die dik in orde. Voor deze prijs haal je een paar prima wielrenschoenen binnen. De schoenen zijn verkrijgbaar in de maten 36 tot en met 52.