- De Ronde van Lexmond | THE COMEBACK #6 - 25/04/2023
- The battle of the Amerongse Berg | THE COMEBACK #5 - 14/04/2023
- De Omloop van Schoonderlogt - 31/03/2023
De Ronde van Zwitserland. Een geweldige koers met mooie ritten door het schone Zwitserse land waar verrassende uitslagen aan de orde van de dag waren. De grote vraag na deze koers: welke wijze lessen kunnen wij nu trekken met het oog op de Tour de France?
1. Mauricio Soler
Een overwinning is altijd meegenomen. En een rit in de ronde van Zwitserland staat goed op je palmares. Kijk naar Mauricio Soler. Dansend op de pedalen veroverde hij de gele trui, maar dankzij een gruwelijke valpartij zal hij over een paar weken niet mee doen aan de Tour. Wellicht zal hij zelfs nooit meer op een fiets klimmen. De experts zijn er nog niet over uit. Soler heeft op een geweldige manier laten zien waartoe hij in staat is. Die overwinning staat maar mooi op zijn palmares!
Les: Winnen = Binnen
2. Levi Leipheimer
In de loodzware bergetappes door de Zwitserse Alpen en richting Lichtenstein was hij absoluut niet top. Het viel niet eens op dat hij met de besten mee reed. In de laatste tijdrit reed hij 1″41 dicht op Cunego en won daarmee het algemeen klassement. Was hij goed? Ja. Was hij de beste? Nee. Heeft hij gewonnen? Ja. Terecht? De winnaar heeft altijd gelijk.
Les: Je hoeft niet goed te zijn om de beste te zijn, zolang je maar beter bent dan best online casino de rest
3. André Greipel, Tom Boonen en Mark Cavendish
Zij reden allemaal mee door het Zwitserse land. Er waren drie groepssprinten. Normaal gesproken zouden ze die onderling verdelen maar ze hebben geen van allen een rol van betekenis kunnen spelen. Ik geef toe, het waren zeer lastige aankomsten maar het feit dat zij niet eens in de eerste groep finishten geeft stof tot nadenken.
Les: Mislukken in je voorbereiding is voorbereiding van je mislukking (overigens ook van toepassing op Andy Schleck)
4. Laurens ten Dam
Wat een held! Hij streed tot op de laatste heuvel voor zijn groene bergtrui, maar moest hem uiteindelijk afstaan aan Andy Schleck. In de etappe die Cunego won had hij een reële kans op de dagoverwinning als hij zich, net als Sagan, als een baksteen in Veelal betreffen dit de tafelspellen Blackjack, roulette online en Baccarat die je 24 uur per dag en 7 dagen per week kan spelen. de spectaculaire afdaling had gestort. Hij koos voor een veilige afdaling zonder valpartijen en daarmee voor de zekerheid om de Tour te kunnen rijden. In tegenstelling tot vorig jaar, toen hij dankzij een valpartij de Tour moest missen. “Dat zal me niet nog eens gebeuren,” zag je hem denken.
Les: Wie zijn verleden ontkent valt in herhaling.
5. Leopard-Trek
Niet zo slim als ze eruitzien. Strakke pakjes, geen poespas. Mooie fietsen, Amerikaans. Helaas is het niet altijd duidelijk wat er nu precies onder die helmen gebeurt. Fränk Schleck was kansloos voor de eindoverwinning, maar vond zelf van niet. Hij zette zijn knechten op kop van het peloton toen een echte kanshebber, Bauke Mollema, pech kreeg in de laatste 25 kilometer. Mollema heeft beloofd dat de gehele Raboploeg dit zal onthouden in de Tour. Vorig jaar zat Gesink in de “beslissende” slag van de Ardennenetappe die werd stilgelegd door Der Fabian. Als zoiets dit jaar gebeurt geeft Mollema gas en schreeuwt hij naar Gesink: “In mijn wiel, NU!”.
Les: Wielrenners hebben een geheugen als de olifant. Ze vergeten niets.
Wat zijn we nu wijzer geworden? Niets? Juist ja. Winnen of verliezen zegt normaal gesproken veel over een renner, maar in deze weken is het allemaal zo nietszeggend. De winnaars van afgelopen week hopen dat de vorm blijft en groeit, de verliezers van deze week hopen dat ze nog naar hun piekmoment kunnen groeien. Hoop doet leven in het peleton.
Succes met het invullen van de pronostieken.
Laten we hopen dat les 5 doorgaat ;) Dat zal ze een lesje leren :)
Als zoiets dit jaar “gebeurd”? Niet getreurd, maar als zoiets echt gebeurt, dan is gebeurd met een t… (overigens wel een leuk artikel).
De eindredactie mist er ook wel eens eentje ;) Dank!
Excuus.
Ho wacht, het is koers heeft wel een naam hoog te houden, we gaan toch niet alle cafépraat zo maar als heuse lessen plaatsen? Een paar relativeringen:
ad 2. als je wint, ben je de beste. Punt. Voetbalgeouweh**r vind ik het om te zeggen dat ‘niet de beste gewonnen heeft’. In een meerdaagse koers gaat dat gewoon niet op. Seconden in een tijdrit tellen even hard mee als seconden bergop (Leipheimer was zo slim om achter ritwinnaar Kruijswijk aan te gaan; Cunego deed het niet of kon het niet–daar verloor hij, niet gisteren)ad 3. een goede voorbereiding kan er ook uit bestaan niet voluit te gaan in een *voorbereidings*koers die de TdS nu eenmaal is–en dat gaat ook op voor de slottijdrit van Andy. Niet 19 juni telt, maar 24 juli, dat houden Andy en Mark in hun achterhoofdad 4. Laurens ten Dam kan heel misschien ook gewoon niet zo goed dalen? Als je goed kan dalen neem je geen risico, dan weet je wat je doet. ad 5. Het pelotonnetje was al full speed voordat Mollema lek reed, niet *omdat* hij leek reed; het enige wat je ze kunt verwijten is dat ze dat bleven doen. Maar he, het is koers. Contador reed ook weg bij Schleck op de Port de Bales
Verder niets dan lof voor jullie site, keep up the good work!
Waarde Gast,
Ik (en de rest van het het is koers) waardeer het enorm dat u zoveel om het blog geeft en reageert. Toch wil ik mijn stukje verdedigen:
2.) De beste wint juist niet altijd in het wielrennen, dat maakt het ook mooi. Juist in een voorbereidings (tourgangers) en afbouw (girogangers) koers als de Ronde van Zwitserland is en blijft het koffiedik kijken en mag de uitslag met een korreltje zout genomen worden. Dan heb ik het nog niet eens over combines, dubbele agenda’s en doping.
3.) Ik heb het niet alleen over de slottijdrit. Andy is één dag in de aanval gegaan. De vlucht kreeg de zegen van het peleton. Hij heeft moeten passen toen Thomas de Gendt in de aanval ging, op de laatste beklimming richting Serfaus kon A. Schleck slechts 20 seconden goed gemaakt op de Gendt. Ik ga er toch van uit dat hij daar vol naar boven is gereden. Denk aan Les 1: Winnen = Binnen.
4.) LtD gaf vol gas tot de bergtop. Hij demareerde zelfs weg bij Sagan voor de bergpunten. Hij liep een aantal seconden in op Cunego. De afdaling was nat, smal, technisch en ging ongelooflijk snel. De cameraman kon Cunego (en Sagan al helemaal) niet bijhouden. Na de top van de berg heeft LtD zich, mijns inziens, gespaard. Het ging hem om de bergpunten, niet om de etappe. De enige die het antwoord weet is LtD zelf.
5.) Leopard-Trek heeft 10 kilometer lang (van km 13 t/m 3) met 4 man vol gas gegeven om Mollema te elimineren die op de tweede plaats stond in het klassement. Dit alles terwijl hun eigen kapitein op de 4e plek stond. Bovendien bleek F. Schleck een dag later kansloos voor de eindoverwinning, dat wist hij toen ook al wel. Het is een ongewone en onnodige tactische beslissing geweest. Waarschijnlijk hadden de mannen van Garmin-Cervelo Mollema ook wel op achterstand gehouden, dat ben ik met je eens. Daardoor verbaas ik mij des te meer over de move van Leopard.
Ik heb niet alle waarheid in pacht, maar ik heb met veel aandacht en plezier de Ronde van Zwitserland gevolgd. Ik hoop dat ik u op passende wijze antwoord heb gegeven.
Groet,
Marten
Leopard Trek won met die actie vooral het ploegenklassement. Frank is iig niet in de blakende vorm van vorig jaar, maar als hij heeft geleerd om niet recht een stoeprandje op te rijden, rijdt hij dit jaar beter dan vorig jaar.
Hoi Maarten,
Dank voor je reactie weer. Sorry ik was misschien wat kort door de bocht met mijn reactie; het was niet mijn bedoeling om je analyse af te kraken. Je tegenargumenten maken het verhaal wel weer wat sterker moet ik zeggen. Toch blijf ik op een aantal punten bij mijn mening, maar dat maakt het toch leuk, niet? We zullen zien straks wie de juiste blik op het koffiedik heeft geworpen…